Nytt fra Turf Moor

Med landslagspill på den internasjonale arena som pågår, skjer det lite på klubb-siden og ligaen. Flere av the Clarets’ leiesoldater som spiller i de lavere ligaer har derimot fått utfolde seg i sin helhet – noe redaksjonen oppsummerer, samtidig som nåværende Tottenham-manager angivelig var på jobbintervju på Turf Moor etter at Owen Coyle forlot skuta til fordel for Bolton.

Det er ingen hemmelighet at manager Howe ønsker å sende flere av dine unge spillere på lån for at den kommende generasjonen skal få viktig spilleerfaring å ta med tilbake til Turf Moor. Joe Jackson scoret sitt andre mål for AFC Barrow i en kamp der en annen tenåring, Tom Anderson storspilte i forsvaret og duoen bidro til at Blue Square-laget vant 3-1 over Tamworth og klatret opp til enn så lenge trygg 21.plass. Videre viste Jon Stewart muskler for Alfreton Town ved å holde buret rent i en kamp der de feide Luton til side med solide 3-0 hjemme.

Foto: BurnleyFC.com

Divisjonen under finner vi Alex Coleman som fikk sin debut for Droylsden, men kunne ikke unngå at the Bloods tapte skuffende 4-2 over Solihull Moors på hjemmebane. Like borti gata, i Plymouth, gjorde Alex MacDonald en god innsats, men klarte ikke å sette sitt preg på 0-0-kampen mot Torquay i League Two.

På den internasjonale arena finner vi midtstopper David Edgar som fikk nok en kamp (12.) for Canada da de vant 1-0 over Panama og må vente tålmodig til returoppgjøret i Panama City, tirsdag neste uke i jakten på en plass til VM i Brasil 2014. Litt nærmere Burnley og et langt steinkast unna finner vi Wales der Sam Vokes har sitt opphav, men kunne gjøre lite når Belgia viste muskler og vant 2-0.

Tidligere denne uken, rettere sagt mot slutten av uken kom det fram at tidligere styremedlem Paul Fletcher som publiserte en bok nylig, røpet at Andre Villa-Boas sendte inn en søknad på den ledige managerstillingen når Owen Coyle forlot the Clarets til fordel for Bolton. Nyheten fikk flere til å rykke på øyebrynene ettersom den talentfulle manageren har ledet Porto til stor suksess, som igjen gjorde at Chelsea sikret seg hans tjenester – resten er historie og Tottenham er portugiserens nye arbeidsgiver.

Grunnen til at ledelsen på Turf Moor valgte å gå for Brian Laws var at Villa-Boas’ brukte et for avansert språk og dermed var styret bekymret for en potensiell kommunikasjonssvikt. En slik nyhet for en til å tenke; «hva hvis……»