Nytt fra Turf Moor

Det har ikke skjedd mye de siste par dagene, men aldri så lite at det ikke er verdt å ta med i en liten oppsummering.

Unge Jay Rodriguez ble kalt opp til Englands U21-lag; Ade Akinbiyi hyller spissen og spår en lys fremtid i de tre løvers-trøye, mens Dean Marney er med på ukens Championship-lag.

Forrige uke fikk Burnleys unge angriper, Jay Rodriguez den herlige nyheten at han får muligheten til å representere sin nasjon på fotballarenaen – riktignok på aldersbasert, men et sted må man starte. Først ute er Italias U21-lag på Stadio Carlo Castellani, Empoli idag.

Et annet kjent fjes som også spiller for U21-laget er leiesoldat Jack Cork. De fleste Burnley-fans husker nok Ade Akinbiyi, angriperen som tilbrakte et par sesonger i Burnley-trøya og som var mentoren til Burnleys stjerneskudd, Jay Rodriguez. Akinbiyi forteller media i et intervju at han er begeistret for muligheten Jay nå har foran seg.

Han kan nå langt og spille for England, det er noe jeg har 100% tro på, sier Ade. Gutten har en god dose ferdigheter og blir større- og sterkere hele tiden. Han er en stille gutt, men får til det han vil gjøre og føttene hans snakker for seg selv – resten er knekkende likegyldig. England snakker om å hente inn unge spillere, så hvorfor ikke? Men den eneste veien han kan få det til er å fortsette å prestere slik han gjør og fortsette med det.

Den tidligere angriperen forteller også at det må være noe med unge Jay ettersom nyansatte Eddie Howe lar gutten spille så mye som han gjør og er lei seg for å ikke ha muligheten til å reise til Italia for å overse Rodriguez’ første landskamp.

Det er en bekymring for enhver spiller når en ny manager kommer inne, men han har hold seg til Jay, all ære til han og for det harde arbeidet han har gjort.

– Jeg snakket med han på søndag og måten han snakket på virket det som om han kom til å være med i en del av kampen, og jeg håper han gjør det. Jeg planla å reise dit, men kan dessverre ikke, noe jeg er lei meg for, å miste hans første kamp. Jeg tror det vil hjelpe hans selvtillit – for enhver som tar på seg Englands trøye, er det et stolt øyeblikk og familien hans vil være stolte av han, forklarer Ade.

I helgen som var fikk Burnley besøk av høyt-flyvende Norwich, en kamp absolutt var underholdende og resulterte i Burnley-seier og midtbanespiller Dean Marneys første mål på Turf Moor. Marneys oppvisning ga han prisen banens spiller og ble tatt ut på ukens lag i Championship.

David James (Bristol City)
Kyle Naughton (Leicester)
Darren Purse (Millwall)
Damien Delaney (Ipswich)
Dean Moxey (Crystal Palace)
Wayne Routledge (QPR)
Dean Marney (Burnley)
Andy King (Leicester)
Craig Bellamy (Cardiff)
Aaron McLean (Hull)
Matt Fryatt (Hull).