Ønsker å beholde Vokes lenger

Manager Howe kunne tenke seg å holde på leiesodat Sam Vokes lenger enn til midten av januar – gjerne ut sesongen, men i bakgrunnen lurer Mick McCarthy som ønsker angriperen hjem til Wolves.

Foto: BurnleyFC.com

Sam Vokes ankom Burnley forrige måned på et lån som strekker seg til 15.januar og har i løpet av den tiden imponert såpass i den lilla- og lyseblå trøya at manageren nå ønsker å utvide låneoppholdet til ut sesongen. Dette til tross for at Martin Paterson og Charlie Austin begge er friskmeldte.

Om Wolves-manageren går med på en slik avtale gjenstår å se ettersom McCarthy kun har tre spisser tilgjengelige; Kevin Doyle, Sylvan Ebanks-Blake og tidligere Burnley-spilleren Steven Fletcher. Med et sterkt Wolves-angrep har det blitt flere låneopphold for Vokes som har tilbrakt tid hos Leeds, Sheffield og Norwich siden opprykket til PL.

For å gjøre saken litt mer pikant har 22-åringen 18 måneder av kontrakten.

Jeg må avvente og se, sa McCarthy. Han har vært lånt ut et par ganger, men har vært palget av skader og dermed ikke kommet helt i gang. Jeg mener han hadde en god periode før han ble leid ut til Burnley, han gjorde det bra når han spilte mot Chelseas reserver, noe flere kommenterte og både det jeg så den kampen, samt på treningene var det beste jeg har sett av han – hittil.

Nå er han i Burnley og har scoret et par mål som gjør at jeg er mer innstilt på å beholde han her og ta en nærmere titt på han, med mindre noen banket på døren og kommer med et tilbud som er for godt til å avslå. Hvis han får spille hver uke, vil vi få se det beste av han – så la oss vente og se, sa Wolves-manager, Mick McCartky.

– Sam har gjort det veldig bra for oss, men det er mer Wolves som bestemmer og vi respekterer det. Vi ønker å beholde han, men jeg har ikke snakket med dem enda. Vi skal møte dem og diskutere saken når tiden er inne, men vi er takknemlige overfor dem for å ha lånt han til oss. Han har gitt oss en virkelig fysisk tilstedeværelse, avsluttet manager Howe.