Oppdatering fra Turf Moor

The Clarets’ sjef Sean Dyche og kaptein Jason Shackell ble begge nominerte til månedlige utmerkelser i Championship; Dyche som månedens manager og Shackell som månedens spiller. Den gledeligste nyheter er skaden til Sam Vokes som ikke er så ille som først antatt og spissen blir nok å figurere i tirsdagens storoppgjør mot Middlesbrough.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Dyche er blant de nominerte til månedens manager i januar sammen med Nigel Pearson (Leicester) og Gus Poyet (Brighton) etter å ha fått en pangstart på året med tre strake seire og et tap i årets første måned, mens el kapitan Jason Shackell står imot Watford-spissen Matej Vydra og Leicesters angriper Chris Wood. Vinnerne ble Nigel Pearson og Matej Vydra.

I mellomtiden forbereder sjefen sitt mannskap mot tirsdagens storkamp der Middlesbrough kommer på besøk til Turf Moor og i den sammenheng var det litt usikkerhet rundt Sam Vokes’ skade. Sjefen er begeistret for utviklingen flere av de unge spillene har hatt og åpner for endringer i laguttaket etter å ha sett sitt mannskap seire over Stoke i midtuken.

– Det er en flott utvikling blant våre unge spillere som fikk spille mot slike spillere, sa sjefen. De erfarne spillere viste seg fra en flott side og det var en veldig nyttig dag, vi ser alltid å muligheten til å endre laget der det trengs. Vi har hatt et par resultater der vi begynner å tenke at det må litt friskt blod til eller et ny giv som gir muligheten til å prøve å komme seg i laget. 

– Han (Sam Vokes) har en øm fot, men det er ikke noe drastisk. Det var ubehag i foten, men vi håper at det roer seg ned raskt, det er ømt og vi kan kun håpe at han blir tilgjengelig til tirsdag.

– Vi ønsker å forberede oss riktig. Det er fortsatt mye jobb å gjøre og vi har fått på plass mange gode ting, men ønsker å få på plass fler noe som kun han fås til ved å ha spillere tilgjengelige.Vi verdsetter tiden vi har med dem og ønsker å bruke den klokt, avsluttet Dyche.