Neste: Middlesbrough

Turf Moor pre-game Foto: D. Bentley / BFCBurnley logo storEtter en lenger pause takket være spillefri i helgen, er the Clarets klare til å ta imot Middlesbrough som befinner seg på den ettertraktede 6.plassen, men som sliter defensivt. På Turf Moor har Burnley en vrien nøtt å knekke etter at Sean Dyche tok over skuta og alt ligger til rette for et knakende oppgjør mellom to spennende lag.

Burnley må klare seg uten Ben Mee og Michael Duff, men blir styrket av Sam Vokes som måtte av banen med en mindre skade etter en treningskamp mot Stoke forrige tirsdag. Middlesbrough må klare seg uten forsvarer Stuart Parnaby som pådro seg en hamstringskade mot Crystal Palace i forrige runde, samtidig som Seb Hines, Jonathan Woodgate og spissen Scott McDonald er alle tvilsomme.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Sist gang lagene møttes var det et sent mål av Luke Williams som sørget for at Boro vant oppgjøret 3-2 og av naturlige årsaker ønsker the Clarets å gi enn liten takk for sist-gave på Turf Moor. Det har aldri vært mangel på mål når disse kamphanene møtes til dyst og det mangler kun ett mål for å nå den magiske 200-grensen. 53 ganger har lagene møttes og det står veldig jevnt med the Clarets om har en knapp seier mer over sine rivaler; 20-14-19.

Burnley hadde en pangstart på året med tre strake seire, men har på de siste tre kampene snudd den trenden og kan kun vise til ett svakt poeng. For å vise den andre siden av medaljongen så har de lilla- og lyseblå sluppet inn 16 mål på eget gress, men det har blitt 30 på fremmet gress..

Blant milepælene finner vi Lee Grant som har spilt i samtlige ligakamper for the Clarets, sisteskansen vil få sinn 100.kamp for klubben dersom han får starte, David Edgar kan få sinn 100. kamp i karrieren, mens Ross Wallace ligger an til sin 100.start for Lancashire-laget. Tallet 100 er magisk i dette oppgjøret.

Teesside-klubben har ingen bra form å vise til; kun en seier på siste fem forsøk og fem strake tap på bortebane. Tar man med cup-en, øker den formkurven til seks strake tap, noe som gjør at Middlesbrough jager sine første bortepoeng siden 8.desember. Bedre blir det ikke vel vitende at deres forsvar lekker og viser til deres 4-0 (Ipswich) og 4-1 tap (C.Palace).

Kampen spilles på Turf Moor, tirsdag 19.februar kl 20:45 på Turf Moor.

Tidligere oppgjør:
21.aug 2012 Middlesbrough 3-2 Burnley
14.jan 2012 Middlesbrough 0-2 Burnley
10.sep 2011 Burnley 0-2 Middlesbrough
19.apr 2011 Burnley 3-1 Middlesbrough
14.sep 2010 Middlesbrough 2-1 Burnley