Oppdateringer på deadline-day

Ryktebørsen tar av på tampen av januarvinduet og noen småting har også skjedd på Turf Moor.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Shay McCartan

Unge og talentfulle Shay McCartan har imponert for Terry Pashley og nettet ikke mindre enn 23 mål for the Young Clarets forrige sesong. 18-åringen har kun fått en kamp for the Clarets (Doncaster i april) og blir nå sendt på et måneds låneopphold til Blue Square Premier-klubben Hyde United.

McCartan som er en fullblods angriper håper på viktig førsteslagspill og kan få åtte kamper innen han er planlagt å returnere til Turf Moor, 2.mars.

Stevie Hewitt

Midtbanespiller Hewitt pakker kofferten og reiser som kollega McCartan ovenfor til Blue Square Premier, men til Alfreton Town og blir der ut sesongen til 20.april. 19-åringen som McCartan vært en nøkkelspiller for Pashleys unge mannskap og får nå muligheten til å spille på et høyere plan i de lavere divisjoner etter å ha gått gradene på Turf Moor.

Født i Manchester, har Hewitt tilbrakt tid hos Stockport County og Blackburn Rovers som skolegutt før han ble hentet til Turf Moors ungdomsakademi, fikk sitt første stipend sommeren 2010.

Alex MacDonald

Alex MacDonald pakker kofferten og reiser til opprykkskandidatene Burton Albion i en måned. Angriperen har allerede tilbrakt mye tid på lån den siste tiden og var nære en overgang til Plymouth, men som falt sammen grunnet managerskifte og økonomi. 22-åringen har tidligere vært på lån hos Plymouth, Inverness Caledonian Thistle og Falkirk.

Sam Vokes

Spissen har imponert for de lilla- og lyseblå i Charlie Austins fravær, noe som har blitt lagt merke til og blitt tatt inn i varmen for modernasjonen sin, Wales. Vokes er blant de 22 utvalgte som skal drilles i vennskapskampen mot Malta, før alvoret starter med kvalik-kamper mot Skottland og Kroatia i mars.

Chris McCann

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Iren har fått over 200 kamper for Burnley etter overgangen fra hjemklubben Home Farm og har en kontrakt som går ut i sommer, men ønsker selv å bli værende hos Lancashire-klubben.

– Jeg har vært lykkelig her hele min karriere. Noen har spekulert i hva jeg kommer til å gjøre, men jeg er en Burnley-spiller, er stolt over å bære trøyen hver uke, spille fotball og spille med et smil om munnen igjen.

– Agenten min tar seg av alt det der og jeg tror han forhandler med klubben, det er ute av mine hender og jeg lar dem ordne opp i det, sa McCann til en irsk avis.

Innskrenkinger i støtteapparatet

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Under Eddie Howe ble det hentet inn et større speiderapparat til å lokalisere fremtidens spillere, noe som i denne runde blir kuttet ned på for å lage en mer strømlinjeformet organisering. The Clarets er nå i en prosess der det kuttes kostnader, men denne innskrenkingen er ikke en del av dette.

Lee Maybury blir gjen-ansatt som Burnleys hovedspeider og skal jobbe i lag med Lee Darnbrough som er ansvarlig for rekruttering og analyse. Bryan Glover og Des Taylor forlater dermed klubben, hvor førstnevnte drar når kontrakten løper ut i sommer. Lancashire-klubbens neste mål er å skaffe seg fler speidere, men på deltids-kontrakter.

– Vi kommer til å investere i speiding og få inn mange deltids-speidere for å øke antallet der, fremfor å ha dem på fulltidskontrakter, sa styremedlem Lee Hoos. Dette er ikke noe kostnadskutt, da det ikke kommer til å bli det. Vi kommer til å ha en hovedspeider og et antall deltids-speidere som er under vedkommende, slik at pengene går til strekker så langt som mulig. 

Fra før er det bestemt at butikken og billettkontoret skal slåes sammen som et ledd i innskrenkingene da klubben kun har ett år igjen av Premier League-fallskjermen de fikk ved nedrykket.