Oppskriftsmessig tap på Anfield

liverpoolBurnley logo stor(Liverpool 2-0 Burnley): Liverpool var det dominerende laget på eget gress og kunne ha ledet med flere mål innen Henderson sendte hjemmelaget i føringen rundt halvtimen.

Sturridge økte like etter sidebytte, mens Burnley prøvde og prøvde og kom til noen gode sjanser, men klarte aldri å svare og dermed økte Anfield-gleden til 41 år siden sist.

Liverpool skapte en en kjempesjanse allerede etter 30 sekunder når Sturridge prøvde ut Tom Heaton, men sisteskansen reddet mesterlig. Coutinho prøvde seg minutter senere, men denne gang var kaptein Shackell i veien.

Burnleys første forsøk kom etter fem minutter på hjørnespark, men heller ikke de hadde flaksen på sin side.

Liverpool fikk sitt første hjørnespark etter elleve minutter, Heaton hadde kontroll og bokset kula langt ut. Etter kvarteret åpnet kampen seg litt og Burnley kom mer til der de tidvis prøvde å presse hjemmelaget og var seige å bryte ned på motsatt side.

Midtveis i omgangen diblet Sterling seg i Burnley-feltet og la skrått inn til Henderson som ladet kanonen og tvang Heaton til å gi et hjørnespark. Like etter prøvde Keane seg på et farlig tilbakespill mot Heaton som Sturridge nesten fikk snappet opp, heldigvis var Heaton på rett sted til rett tid.

Hurtigheten til Liverpools spissduo bød på utfordringer for Burnley-forsvaret, men det var Jordan Henderson som fikk hull på byllen. Coutinho skapte rot i Burnley-forsvaret og fikk testet Heaton som måtte gi retur. På returen derimot satte Henderson inn 1-0 med et knallhardt (lang)skudd som Burnley-keeperen ikke klarte å avverge. 1-0 etter 28 minutter.

Couthino prøvde seg på et skudd etter halvtimen men forsøket like utenfor feltet gikk til side for mål. Liverpool så mye til ballen (65-36) og var det dominerende laget på eget gress fram mot pause, selv om Burnley fikk opp pulsen til hjemmelagets forsvare ved noen anledninger. Sturridge presterte en kjempesjanse minutter før fulltid etter at Ings mistet ballen midt på banen, men nok en gang sto Heaton i veien.

Burnley fikk tildelt frispark i omgangens siste spilleminutt ca 25 meter utenfor feltet, Kieran Trippier leverte kula i feltet som Barnes snappet opp, men hodestøtet var for svakt som Mignolet enkelt snappet opp.

Annen omgang startet litt roligere enn første, men med et kontrollerende Liverpool-lag. Coutinho sto for omgangens første sjanse i det 47.minutt og nok en gang hadde Heaton kontroll. Barnes fikk seg en smell like etter og ble liggende nede, men kom seg raskt på bena igjen etter kort behandling på sidelinjen.

Lallana og Hendersom samarbeidet bra med fint veggspill på 20-25 meter og sistnevnte la kula inn i feltet til Daniel Sturridge på løp, spissen var nærmest uten press og økte ledelsen til 2-0 i det 51.minutt. Svakt forsvarsspill av Lancashire-laget.

George Boyd skremte hjemmelaget ti minutter uti omgangen, men fra en vanskelig vinkel og under press fra Skrtel, kunne keeper Mignolet enkelt snappe opp kula.

Burnley ble tilsynelatende irriterte på hjemmelaget som i løpet av tre-fire minutter skapte the Clarets mange gode forsøk og fikk testet ut Mignolet ved flere anledninger. Enda mer inspirerte ble spillerne av fansen på tribunen som kunne høres over hele Anfield. Moreno prøvde seg på mål etter et Sterling-innlegg like etter timen, men skuddet gikk til side for mål.

The Vings ble gjenforent i det 65.minutt til fansen store glede som sang deres legendariske hyllest til spiss-duoen. Det ble noen hjørnespark, frispark, halvsjanser og unødvendige feilpasninger av begge lag som skapte sjansene. Selv om hjemmelaget trappet ned tempoet, så var deres raske angripere alltid farlige, men Heaton hadde kontroll.

Burnley fikk et hjørnespark i det 81.minutt, David Jones prøvde seg på et lignende skuddforsøk som målscorer Hendersons i første omgang, men skuddet traff noen spillere og rikosjetterte vekk. Fram mot fulltid sto Liverpool for det meste som skjedde fremover, mens det ble bekymring for the Clarets når Ings gikk av banen hinkende i kampens siste spilleminutt.

Sam Vokes sikret Burnley et hjørnespark i det andre tilleggsminutt, men innlegget fra Ross Wallace var for dårlig. Kampens siste hendelse var et frispark som Wallace brente; høyt over.

Burnley: Heaton; Trippier, Keane, Shackell, Mee; Kightly (Wallace 52), Arfield, Jones, Boyd; Barnes (Vokes 65), Ings (Jutkiewicz 90)
Innbytter: Gilks, Reid, Duff, Ward.
Gule kort: Mee 84

Liverpool: Mignolet; Can, Skrtel, Lovren; Lallana, Henderson, Allen, Moreno (Toure 73); Coutinho, Sterling (Lambert 89), Sturridge (Johnson 82).
Innbytter: Ward, Balotelli, Williams, Markovic.

Dommer: Mr. L. Mason