Perfekt snuoperasjon ga tre poeng

(Burnley 3-1 Middlesbrough): Etter en målløs første omgang, to det fyr etter sidebytte. Manuel Benson la opp til et Boro-mål, men fikk en heltestatus etter to mål på kort tid som snudde kampen. Et selvmål sørget for å sette spikeren i kisten og Burnley sikret tre poeng på eget gress.

Det var en jevn kamp på Turf Moor den første halvtimen der de store sjansene uteble og ingen av lagene skapte egentlig så mye. Burnley var litt farligere enn motstanderen sin, men gjestene var også effektive i forsvar. Berg Gudmundsson og Benson kom til noen halvsjanser før sidebytte, men det ble ingen jubelscener. Sluttminuttene var spennende og bød på litt mer action når Benson (45+1) kom til en finfin mulighet, men keeper Steffen sørget for at det sto målløst til pause.

Annen omgang startet med et mål av gjestene, og det fra en tabbe fra Burnley. Ballen var på vei ut sidelinjen og Benson gjorde en god jobb med å holde ballen i spill ved å måke den tilbake på banen. Ballen ble derimot sendt mot eget mål der Duncan Watmore fikk ballen, satte fart og sendte av gårde en lav ball mot mål. Muric var på kula, men kunne ikke annet enn å se den trille i nettet. 1-0 til Boro i det 48.minutt.

The Clarets forsøkte å svare umiddelbart med Benson (49′) som Steffen avverget. I det 59.minutt løsnet det omsider for Benson. Beyer sendte en lang pasning fra midtsirkelen til Manuel Benson som fikk tid og rom til å løpe inn i feltet hvor han sendte en salve mot Steffen og denne gang gikk ballen i nettet. 1-1 på Turf Moor!

Samme mann sørget for å snu kampen og sendte Burnley i føringen minutter senere. Manuel Benson fosset fremover og la inn kula mot feltet, ballen var litt for høy for Jay Rodriguez og fløy forbi spissen, traff stanga og spratt i mål. 2-1 til the Clarets i det 66.minutt!

I det 71.minutt la Brownhill inn et hjørnespark som Jonny Howson sendte kula i eget nett. 3-1 til Burnley og litt av en snuoperasjon på Turf Moor.

I sluttminuttene ble Bastien, Twine og Churlinov sendt utpå og fikk verdifulle minutter. I det 88.minutt ble Connor Roberts vist det røde kortet etter å ha brukt hånda på ballen i eget felt og dommeren pekte på straffemerket. Ironisk nok så var ikke Roberts borti ballen med hånda.. Akpon vartet opp med en svak straffe og Muric tippet riktig side og reddet skuddet!

Lenihan fikk inn en hard og stygg takling på Scott Twine i tilleggsminuttene som ble byttet ut etter kun noen minutter på banen, men det endte med seier til Burnley!

Burnley: Muric, Roberts, Harwood-Bellis, Beyer, Maatsen, Cork (Churlinov 87), Cullen, Berg Gudmundsson (Bastien 87), Brownhill, Benson (Barnes 75), Rodriguez (Twine 87) (Taylor 90+4)
Innbyttere: Peacock-Farrell, Taylor, Bastien, Churlinov, Barnes, Dervisoglu, Twine
Gule kort: Cork 74
Rødt kort: Roberts 88

Middlesbrough: Steffen, Giles, Lenihan, Fry, Smith, Hackney, Howson, McGree, Akpom, Jones, Forss
Innbyttere: Roberts, Dijksteel, McNair, Mowatt, Willis, Muniz, Watmore
Gule kort: Steffen 57, Lenihan 90+2