Pulisic senket Burnley

(Burnley 2-4 Chelsea): Christian Pulisic sørget på egenhånd å senke Burnley med tre mål før timen var spilt. Willian satt spikeren i kisten. Der Barnes bommet på åpne låvedører, der viste «captain America» hvordan det skulle gjøres. Jay Rodriguez og Dwight McNeill sørget for trøstemål mot slutten av kampen, men Frank Lampards mannskap dro i land en klinisk seier.

Burnley stilte med et noe uventet tropp i sin 200. Premier League-kamp. Jay Rodriguez erstattet skadde Chris Wood, mens Jeff Hendrik ble foretrukket på kanten fremover Brady eller Lennon. Det var også gledelig å se at Jack Cork var tilbake i lagoppstillingen. Frank Lampard på sin side hadde et flere skader å bekymre seg over, blant annet Barkley, Christensen, Kante, Rudriger, og Loftus-Cheek. Chelsea-manageren hadde allikevel ingen ambisjoner om å la det hindre deres gode form og stilte med et sterkt og konkurransedyktig mannskap.

Gjestene fra London fikk et tidlig grep om åpningsminuttene, men klarte ikke å utnytte besittelsen til annet enn trille ball. Burnley på sin side sparte ikke på kruttet og flekket tenner med noen spennende innlegg uten å skremme Londonerne nevneverdig. Willian (4′) noterte seg kampens første halvsjanse med et skudd over buret til Nick Pope.

Spillet jevnet seg ut litt etterhvert og Burnley fikk se mer til ballen på motstanderens banehalvdel. Burnley sikret seg kampen første hjørnespark, fulgte opp med det andre, men hjemmelaget klarte ikke å skremme Kepa.

I det 21.minutt brast det for the Clarets når Lowton klarte å rote bort ballen til Christian Pulisic midt på banen. Amerikaneren fosset fremover, klarte å lure seg unna Tarkowski og satte kula i lengste nederste hjørne. Burnley kviknet til og plutselig havnet kula hos Barnes på løp, men en dårlig touch sørget for at ballen gikk til innkast. Det påfølgende kastet havnet nok en gang hos Barnes (23′) som forsøkte med hodet fra en vanskelig vinkel og spratt ut. Erik Pieters (24′) tvang fram en kjemperedning av Kepa minuttet senere og plutselig var det Burnley som presset høyt.

Pulisic (27′, 35′), Barnes (29′, 33′) og Abraman (38′) sto for skuddforsøkene og noterte seg større sjanser. I det 44.minutt var Christian Pulisic nok en gang på rett sted til rett tid, amerikanerens salve traff Ben Mee og endret retning og spilte ut Pope. 2-0 til Chelsea.

Dommeren valgte å sende spillerne i garderoben. Første omgang kan beskrives som en underholdende og dessverre typisk der motstanderens keeper burde ha plukket ballen ut av eget nett minst en gang. Ashley Barnes gjorde det han gjør best; bomme på åpen låvedør. Pulisic på sin side visste hvordan det skulle gjøres og demonstrerte det to ganger. Se og lær, Barnes, se og lær.

Annen omgang startet med et tidlig hjørnespark til Burnley, men hjemmelaget klarte ikke å omgjøre muligheten til mål. Barnes (48′) fortsatte der han slapp og brente sjanser. Jay Rodriguez (50′) forsøkte seg på et skudd, men salven gikk rett på Kepa. Nok en gang måtte Christian Pulisic vise Burnley-spissene hvordan man setter ballen i nettet. I det 55.minutt fikk gjestene tildelt hjørnespark og Pulisic var nok en gang sistemann på ballen. 3-0.

Det var så vidt støvet hadde lagt seg og Chelsea var i angrep igjen. Denne gang var det Willian (58′) som fosset fremover på høyrekanten, kom seg inn i feltet, fintet unna Pieters og sendte kula i lengste hjørne. 4-0. Rodriguez (61′) fikk sendt et skudd mot Kepa før manageren omsider byttet ut Barnes med Vydra. Burnley gikk over til tannløse 4-4-1-1.

McNeill (63′) forsøkte seg også, men det ble med forsøket. Det fulgte flere Chelsea-bytter og innbytter Hudson-Odoi (73′) forsøkte skuddfoten, men Pope var med på notene. Det skulle gå fra langt til verre i det 74.minutt når Chelsea ble tildelt straffe. VAR ble tatt i bruk og det ble en sensasjonell omgjøring, der Hudson-Odoi fikk kort for filming! Burnley gikk et lite løft, men kampen var for lengs over.

Gjestene fortsatte å leke seg med Hudson-Odoi som farlig foran mål gjentatte ganger, men Jay Rodriguez (85′) ga Burnley et trøstemål med et knallskudd fra 30 meter og ga Clarets-fansen noe å juble for. 1-4 på Turf Moor. Burnley våknet til livs og minutter senere var det Dwight McNeill sin tur til å juble. Hjemmelaget bygget opp et angrep pg kula havnet hos McNeill som ladet kanonen og sendte et skudd fra utkanten av 16-meteren. Ballen berørte Azpilicueta på sin vei, endret retning og gikk i mål. 2-4 i det 89.minutt! Robbie Brady var nest sist på begge pasningene, en god prestasjon å vise til ved neste kamp.

Fjerdedommeren la til fire tilleggsminutter og det første startet med et kort til innbytter Brady for å ha felt innbytter Giroud. Det endte med det og Burnley gikk på et stygt tap mot det talentfulle stjernegalleriet til Chelsea.

Burnley: Pope, Lowton, Tarkowski, Mee, Pieters, McNeill, Cork, Westwood, Rodriguez, Hendrick (Brady 83), Barnes (Vydra 62)
Innbyttere: Hart, Bardsley, Long, Taylor, Brady, Lennon, Vydra
Gule kort: Hendrick 64, Pieters 66, Brady 90+1

Chelsea: Kepa, Alonso (Alonso 62), Tomori, Zouma, Azpilicueta, Mount, Jorginho, Kovacic, Pulisic, Abraham (Giroud 68), Willian (Hudson-Odoi 71)
Innbyttere: Caballero, Guehi, James, Batshuayi, Hudson-Odoi, Pedro, Giroud
Gule kort: Willian 52, Hudson-Odoi 76

Dommer: Michael Oliver
Tilskuere: 20.975 (2.355)