Reaksjoner etter første runde

Dyche var noenlunde tilfreds med poenget, men skaden på Nick Pope lurer i bakgrunnen. Innbytter Anders Lindegaard føler med Pope og forteller at han er lojal mot Burnley FC, mens Sam Vokes var meget begeistret etter Burnleys første mål i Europa på vel 50 år. 

Foto: BurnleyFC.com

Nick Pope pådro seg en potensiell alvorlig skade mot Aberdeen i det 12.minutt og ble umiddelbart kjørt til sykehus for undersøkelse, noe som førte til Anders Lindegaard fikk sin debut for the Clarets. Sjefen er ikke sikker på skadeomfanget og forbereder seg på det verste noe som betyr at Burnley i skrivende stund har Anders Lindegaard og Adam Legzdins som eneste alternativer mellom stengene.

– Vi venter på mer opplysninger. Nick er på sykehuset med en skulderskade og det ser alvorlig ut, så vi er veldig skuffet med det. Det var en litt unødvendig duell i det Nick var i ferd med å ta ballen og etter mottaket så det ut som en ny duell. Gutten tok armen hans, så vi må vente og se hva legene sier. 

Foto: BurnleyFC.com

– Det hele var litt surrealistisk fordi man går fra sesongoppkjøring til kampen som denne. Det er fortsatt tidlig i sesong-oppkjøringen og det har jeg ikke opplevd tidligere, men det var en fin anledning. Stemningen på stadion var fin fordi det fikk det til å føles som en ekte kamp og fansen var høylytte på begge sider. 

– Det (målet imot) var vanskelig for oss fordi som alle vet så har vi ikke hatt en straffe i vårt favør i løpet av et helt kalenderår, så når man ser at slike gis… Jeg mener det var en enorm reaksjon fra spilleren deres hvor det var minimalt med kontakt, men slik er livet og vi kan bare håpe at vi også får et par sånne som vi anser som billige. 

Foto: BurnleyFC.com

– Tingen er at når man ligger under, så er de i en liten knipe selv om det høres rart ut, men de måtte velge mellom å fortsette å kjøre på og jage ett til eller sitte bakpå. Til slutt tvang vi dem tilbake til deres felt og begynte å spille bra. Vi vet at vi kan bli skarpere, men samtidig så er det sesong-oppkjøring og det var mye bra å se. 

– På en annen side så var vi litt rustne og noe av det grunnleggende fungerte ikke så bra, spesielt foran mål hvor vi skapte fire eller fem utrolige muligheter. Alt i alt, kom vi ut med uavgjort og et bortemål, så jeg vil ikke si vi er for skuffet fordi prestasjonen var god nok til å kompensere for det, hvis ikke mer. Jeg mener vi var på dem i store deler av annen omgang. Vi prøvde å bryte ned et tettpakket forsvar og klarte det til slutt når Voksey satte inn et mål ut av ingenting. Han holdt seg varsom og fokuserte på ballen, så når den falt til han så avsluttet han fabelaktig, avsluttet sjefen.

Foto: BurnleyFC.com

Keeper og innbytter Anders Lindegaard følte med sin medspiller Nick Pope, men var henrykt over å få debuten sin. Dansken ble sendt utpå etter kvarteret og leverte flere gode redninger, selv om et billig straffespark ikke lot seg redde.

– Først og fremst så er jeg knust på Nicks vegne. Det er veldig synd, man kunne se hvor fokusert han var når han kom tilbake fra den korte ferien han hadde, han hadde energi fra å være med VM-troppen og kom tilbake som en ressurs selv om det kun var en kort ferie. 

– Jeg er glad for å endelig ha fått litt spilletid, det har jeg ventet lege på. Jeg er glad for alle kampene jeg kan spille, uavhengig og det er i Champions League, Europe League eller Premier League. Jeg har gått gjennom noen tøffe perioder og skylder Burnley FC mye, manageren og laget, jeg er her som en lojal soldat for Burnley. 

Foto: BurnleyFC.com

– Det var et viktig mål. Hadde vi tapt 1-0 så måtte spilt neste kamp vitende at vi må få et veldig godt resultat, samtidig som de kan score imot. Det ville vært en vanskeligere situasjon, men jobben er bare halvveis utført og det hele avhenger av hvem som går til neste gruppe. Så det hele er fortsatt åpent. Neste tirsdag kan bety mye for klubben og alle relatert til klubben – for for oss spillere selvsagt, vi skal fokusere på å komme oss til neste runde, avsluttet Lindegaard.

Målscorer Vokes skrev navnet sitt i historiebøkene etter å ha scoret Burnleys første Europa-mål på 51 år. Tårnspissens navn står nå ved siden av Brian Millers mål mot Eintracht Frankfurt fra 1967. Vokes var naturligvis henrykt over å markere seg med et mål som sikret Burnley et viktig utgangspunkt til returoppgjøret neste uke.

– Det er herlig å være en del av det og herlig å være involvert i et lag som utretter noe spesielt. De siste årene har vi slått rekord etter rekord og det er godt å være en del av det. Kvelden var viktig ikke bare for min egen del, men for laget og vi ville ikke tape. Som lag visste vi forrige sesong at å kvalifisere oss var det viktigste, vi har aldri spilt i Europa League og vi ønsker å gå så langt som mulig og komme oss til gruppespillet. 

– Vi vet det kommer til å bli noen utfordringer underveis og dette var den første og en generelt fin kveld. Hva enn resultatet hadde blitt, så vil vi ta igjen på Turf Moor. Vi kan bygge på det og forhåpentligvis komme tilbake sterke tirsdag kveld. 

– Det er fortsatt tidlig i sesongoppkjøringen, så det å ha en viktig kamp så tidlig kom til å gi en cup-atmosfære, å gå utpå der og se all fansen som tok reisen ga en herlig stemning. De reiste i store antall (ca 2000) for en kamp de har ventet lenge på. Det er viktig at vi fikk resultatet vi ønsket og nå kan vi gi hjemmefansen vår noe tilbake. Det er ikke noe bedre enn å spille på Turf Moor og dette kommer til å bli stort. Jeg er sikker på Aberdeen kommer til å komme mannsterke og det kommer til å bli en lignende kveld for dem hvor vi forhåpentligvis får jobben gjort, avsluttet Vokes.