Reid: – spiller fremfor trener

Steven Reid er blant klubbens eldste spillere etter at han ble hentet tidligere i sommer og forteller at muligheten til å spille en siste sesong i Englands øverste liga veide høyere enn å begi seg på trener-jobb.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Den tidligere West Bromwich-midtbanespilleren forteller at han i var i samtaler med The Hawthorns-klubben tidligere i sommer om en trenerjobb etter at kontrakten hans gikk ut, men valgte heller å gi spillerkarrièren en siste mulighet før skoene henges opp på hyllen for godt. En ting som veide tungt var muligheten til å gjenforenes med tidligere lagkamerat Sean Dyche.

– Det var muligheter for en trenerrolle, men det ble ikke noe av det, sa 33-åringen. Mot slutten av forrige sesong satt jeg meg ned med West Brom og vi diskuterte mulighetene og sjansen til å bli værende i klubben og fylle en rolle. Men som ukene gikk begynte jeg komme meg etter det som var en veldig lang og stressende sesong med West Brom, vi maktet å klatre opp av bunnen og bli værende og etterhvert som ukene gikk – og etter å ha spilt 16 kamper i Premier League – følte jeg det kanskje var en siste mulighet i meg til prøve igjen. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Hvis det ikke var rett klubb, tror jeg ikke jeg hadde vurdert muligheten. Jeg snakket med en eller to andre klubber, men jeg kjente sjefen og vi har hatt sosial kontakt siden dagene i Millwall. Så skjedde det i sommer der alt falt på plass, klubben sikret opprykk og det er en utfordring som begeistrer meg igjen, spesielt med den gruppen her. 

– Jeg var i West Brom-laget som rykket opp og det er veldig likt her. Det er spillere av høy kvalitet, men også en herlig lagånd, samhold og innsats. Fitness-nivået er uten tvil på topp så alt ligger til rette for en god sesong. Alle de nye som har blitt hentet har sklidd rett inn og jeg håper å kunne bringe litt erfaring i garderoben som kan være nyttig noen ganger i løpet av sesongen, sa Reid.