Vill dommer, rødt kort, straffe og fjerde strake tap

west_ham_united_fcBurnley logo stor(West Ham 1-0 Burnley): Burnley spilte med hjertet utenpå drakta og presset til tider West Ham meget godt, men når Michael Duff ble sendt av banen og det påfølgende straffesparket gikk inn ble det vanskelig. The Clarets prøvde og prøvde, men fikk aldri hull på byllen og dermed gikk de på deres fjerde strake tap. Overlevelse forbli matematisk mulig, men sesongen er så å si over for Lancashire-laget.

The Clarets startet med Ings og Barnes på topp i et ellers uendret lag. Hjemmelaget startet best og kom til to kjappe sjanser i løpet av tre minutter anført av en effektiv Valencia. Sistnevnte ble liggende nede etter en duell med Shackell minuttet senere og antydet til smerter i foten, men kom seg på bena etter litt behandling.

Burnley våket etterhvert og skapte noen muligheter, men møtte et godt organisert Hammers-lag ryddet opp. Kampens første større sjanse kom på hjørnespark etter elleve minutter, men Heaton var med på notene og fikk ryddet opp.

Danny Ings fikk opp pulsen på gjestene med et godt forsøk fra skrått hold i det 13.minutt uten å true keeperen nevneverdig ettersom ballen gikk like utenfor og det skulle ikke mer enn noen øyeblikk senere før Ashley Barnes prøvde seg med hodet, men var to hårstrå for lav for innlegget fra Taylor.

Burnley fikk et grep om kampen og skapte mange gode muligheter; like etter kvarteret (17′) fosset Taylor fremover langs kanten etter fin overlapp og foret Danny Ings, men spissen sendte kula like utenfor.

I det 23.minutt felte Michael Duff motspiller Kouyate i feltet. Dommeren ble ikke noen populær mann når han ga Duff direkte rødt kort for taklingen og straffe til hjemmelaget. En meget streng avgjørelse. Mark Noble gjorde ingen feil fra krittmerket og sendte West Ham i føringen. 1-0 i det 24.minutt.

Minutter senere kunne det stått 2-0 etter at Valencia lurte Burnley-forsvaret, men fikk ikke overlistet Heaton som reddet mesterlig (26′). Amalfitano ga et forsøk like før halvtimen (29′) og nok en gang var Heaton redningsmannen.

The Clarets fikk et hjørnespark i det 32.minutt og innlegget til Trippier havnet hos Barnes som burde ha utlignet med forsøket ble reddet på streken av keeper Adrian. Noble kom til en halvsjanse etter 39.minutter og Lancashire-laget ble tildelt et frispark i det 44.minutt like utenfor feltet som Trippier forsøkte seg på. Heller ikke backen hadde riktig justering på skuddfoten og kula fløy like over buret til Adrian.

Annen omgang startet med et taktisk bytte av Burnley; Boyd ble ofret til fordel for Michael Keane og Burnley hadde igjen en forsvarsrekke på fire. Hjemmelaget startet omgangen med en sjanse som gikk like til side for mål. The Clarets fulgte opp med en fin mulighet og det ble en del fram og tilbake på Upton Park.

Danny Ings fikk en flott mulighet i det 50.minutt når han brukte fart og sendte avgårde et skudd som gikk i sideveggen til Adrian, men til angriperens forsvar så var det også en skrå vinkel. Dommer Moss havnet nok en gang i fokus ti minutter uti omgangen når Jenkinson dyttet Ings overende som sistemann like utenfor feltet – ingen reaksjon.

Kouyate kunne ha økt etter et fint frispark i det 56, men skuddet gikk like utenfor. Matt Taylor burde ha utlignet minuttet senere når Scott Arfield leverte en herlig pasning som resulterte i et skudd som tvang fram en herlig redning av Adrian.

Hjemmelaget skrek etter straffe like før timen når Ben Mee tilsynelatende klippet ned Downing i feltet, men endte opp med å få gult kort for filming. Reprisebildene viser Oscar-nominasjon. Litt fram og tilbake senere og the Clarets ble tildelt hjørnespark som hjemmelaget fikk ryddet opp uten nevneverdige problemer.

Midtveis i omgangen skapte West Ham flere sjanser, noen hjørnespark til å vise frem sine ferdigheter og fine muligheter fra åpent spill, men Burnleys ti mann hadde kontroll. Etter nærmere ti minutter kom Lancashire-laget seg ut på West Hams banehalvdel uten at de kom noe nevneverdig nærmere en utligning.

Danny Ings sikret Burnley et hjørnespark i det 77.minutt etter en periode med innsats og nok en gang var det ikke innlegget det skortet på, men avslutningen. Ashley Barnes burde ha satt inn sitt andre for dagen, men det var også det siste han fikk gjøre og ble byttet ut med hurtigtoget Marvin Sordell. Ross Wallace entret banen kort tid senere.

Begge lags innbyttere fikk vise seg i kampens siste ti minutter og først ute var West Hams Carlton Cole som sendte kula over Heaton. Hjemmelaget fortsatte å ha kontroll og skapte flere gode muligheter – nok en gang var Tom Heaton Burnleys redningsmann. Lancashire-laget fikk se litt ball i sluttminuttene og de tre tilleggsminuttene som ble lagt til uten at det hjalp.

For Burnleys del ble nedrykket så å si sikret…

BURNLEY: Heaton, Trippier, Duff, Shackell, Mee, Jones, Taylor (Wallace 80), Arfield, Boyd (Keane 46), Barnes (Sordell 78) Ings
Innbyttere: Gilks, Kightly, Reid, Jutkiewuicz
Gule kort: Wallace 84, Mee 90+2
Rødt kort: Duff 23

WEST HAM: Adrian, Cresswell, Nolan, Kouyate, Downing, Noble (Nene 78), Jenkinson, Collins, Amalfitano, Valencia (Cole 81), Burke
Innbytter: Jaaskelainen, Jarvis, Nene, O’Brien, Song, Oxford
Gult kort: Valencia 41, Noble 43, Downing 59

Dommer: J Moss