Sikret poenget mot Cardiff

Cardiff CityBurnley logo stor(Cardiff 2-2 Burnley): Cardiff så lenge ut til å dra i land en sterk seier over Burnley på eget gress, men når innbytter Rouwen Hennings reduserte for the Clarets vekket det liv i Lancashire-maskineriet som jobbet utrettelig og fikk uttelling for strevet på overtid. Takket være Michael Keane som sikret poenget for Burnley.

Chris Long fikk sin fulle debut for the Clarets og erstattet Rouwen Hennings. Hjemmelaget startet friskt og tvang Tom Heaton til å vise sine keeper-kunstner ved to anledninger innen kvarteret var spilt; Peter Whittinghams innlegg fant Kenwyne Jones som ladet kanonen og kort tid senere var det et hodestøt som sørget for å sette Heaton på prøve.

The Bluebirds’ leiesoldat Tony Watt skulle også prøve seg i det 19.minutt etter å ha vist gode takter foran hjemmefansen med en fin solo-raid, skuddet derimot var ikke like imponerende. Hjemmelaget fortsatte å presse og midtveis i første omgang var the Clarets nok en gang heldige som hadde Heaton mellom stengene når Craig Noone ga et forsøk.

Ti minutter før pause var det Burnleys tur til å prøve seg og George Boyd fikk muligheten til å sendte the Clarets i føringen, men heller ikke vingen hadde lykken med seg. Minuttet senere ble nevnte Boyd litt amper på dommeren når Matthew Connolly brukte hånda på ballen i feltet, men dommeren lot seg ikke overtale og lot heller keeperen starte.

Frustrasjonen ble ikke noe mindre fire minutter senere. Hjemmelaget fikk tildelt frispark og Joe Ralls svinge kula inn og fant Aron Gunnarsson som sendte the Bluebirds i føringen med hode. 1-0 til Cardiff i det 40.minutt.

Etter sidebytte var det noen halvsjanser for gjestene, men nok en gang var det hjemmelaget som trakk det lengste strået, denne gang på hjørnespark. Whittingham leverte kula fra flagget og fant Morrison som raget høyest og på enkelt vis økte ledelsen. 2-0 i det 64.minutt.

The Clarets satte inn alle midler og friske bein ble sendt utpå; Taylor, Hennings og Marney. Taylor klarte nesten å redusere i det 75.minutt med et frispark fra 30 meter, men keeper Marshall var med på notene. Etter litt fram og tilbake var det duket for Burnley-magi.

I det 86.minutt fosset Gray fremover og fant George Boyd som la inn kula til innbytter Rouwen Hennings, tyskeren brukte kroppen og skled inn ballen i høre hjørnet. 2-1 i det 86.minutt. Lancashire-laget satt opp giret og presset hardt og fjerdedommeren la til fire tilleggsminutter, i det tredje av dem fikk Burnley sin belønning.

Tom Heaton leverte et Burnley-frispark som ikke helt ble klarert av hjemmelagets forsvar og falt i føttene til Dean Marney, midtbanespilleren fant Michael Keane som sørget for å utligne til 2-2 i det 93.minutt.

BURNLEY: Heaton, Darikwa, Keane, Duff, Mee, Arfield (Hennings 76), Barton, Jones (Marney 67), Boyd, Gray, Long (Taylor 56).
Innbyttere: Gilks, Lowton, Kightly, Ward

Cardiff: Marshall, Peltier, Morrison, Whittingham, Ralls, Jones (Macheda 89), Noone, Connolly, Gunnarsson (O’Keefe 67), Malone, Watt (Mason 61).
Innbyttere: Ecuele Manga, Tamas, Moore, Kennedy.
Gule kort: Whittingham 77’

Dommer: D Drysdale