Silly Season 2013/14

Sommerens høydepunkt venter og samtlige rykter rundt spilleroverganger til- og fra Turf Moor kan leses her.

Inn

Darren Randolph
Motherwell-keeperen ble kåret til årets keeper i den skotske ligaen og slikt trekker til seg oppmerksomhet. Sean Dyche anser 25-åringe iren som en ideell erstatter for Lee Grant, Brian Jensen og Jon Stewart som alle står uten kontrakt til sommeren, men venter konkurranse fra Birmingham City. Transfermarkt.com-verdi: ca £500.000 (04.05)

Rangers har visstnok også kastet seg i kampen om keeperens underskrift, men det gjenstår å se om Randolph er villig til å gå ned en del divisjoner for spilletid. (09.05)

Harlee Dean og Harry Forrester
21-årige forsvarer Harlee Dean og offensive angrepsspilleren Harry Forrster (22) har imponert for Uwe Rösler i Brentford denne sesongen og er ikke uventet et snakketema for flere klubber. 

– Jeg kjenner Forrester ganske godt, han var i Watford som ung og gikk derfra til Villa. Han begynner å finne seg selv og har funnet seg selv i Brentford, jeg kjenner Brentford-folk ganske godt da de pleide å jobbe i Watford med meg. Det er derfor en åpenbar link for meg, uttalte Burnley-manager Sean Dyche. Transfermarkt.com-verdi: ca £115.000 for hver av spillerne. (04.05)

Nahki Wells
Bradford-spissen trakk til seg oppmerksomhet etter å ha hjulpet Bradford til Capitol One-finalen. 22-åringens fart og ferdigheter er noe som har blitt lagt merke til og 18 mål denne sesongen har også blitt registrert. Bradford-styret er klare over interessen for deres juvel, men krever £500.000 for spilleren som har en kontrakt til 2015. Transfermarkt.com-verdi: ca £115.000 (04.05)

Gonzalo Alejandro Jara Reyes
27-åringe forsvareren fra West Brom har fått vite at ikke er ønsket på the Hawthorns og blir ikke tilbudt noen ny kontrakt når den nåværende går ut i sommer. Opprinnelig fra Chile og født i Santiago har som spiller erfaring fra Huachipato og Colo Colo før £1.4m-overgangen til England i 2009 ble en realitet, men alt ikke vært en dans på roser i England og det har blitt en noe frustrerende perioder med blant annet to låneopphold hos Barnsley og Nottingham Forest. Er veldig fleksibel i forsvaret og behersker det som er i forsvarsrekken. (21.05)

Oliver Norwood
Lokalavisen i Huddersfield, Huddersfield Daily Examiner påstår at the Terreires’ midtbanespiller er ønsket av the Clarets. 22-åringen er et produkt av Manchester Uniteds ungdomsakademi hvor han ble oppdatet som 6-åring, men slo aldri gjennom førstelaget til de røde og valgte å lete etter lykken andre steder. Låneopphold hos Carlisle Utd, Scunthorpe Utd og Coventry i løpet av 2010-12 førte etterhvert til at den nord irske spilleren gikk til Huddersfield og grasroten til dette ryktet ligger i at Oliver Norwood bor i Burnley.  Transfermarkt.com-verdi: ca £650.000 (13.06)

Kevin Doyle
I følge upålitelige Daily Mail skal Sean Dyche være på utkikk etter en erstatter for Charlie Austin som forlot Turf Moor til fordel for London og QPR. Wolves-spissen har fått en prislapp på £2m, noe som ikke akkurat skremmer the Clarets etter den angivelig pene slanten dem fikk for Austin og 29-åringen har flere ganger bevist at han vet hvor målet står står. Transfermarkt.com-verdi: ca £1,6m (02.08)

Sylvian Ebanks-Blake
Angriperen står uten kontrakt etter å ha forlatt Molineux i sommer og anses som et verdig alternativ. The Clarets solgte som kjent Austin og en erstatter hadde vært på sin plass – helst så raskt som mulig. 27-åringen har – i likhet med Doyle – en hyggelig CV og erfaringen som trengs for å lykkes i Championship. (02.08)

Billy Sharp
Spissen har ved flere anledninger vært et hett navn i Burnley og denne sommeren er heller intet unntak. Southampton-spilleren har ikke fått like mye spilletid som ønsket i Premier League og var på lån hos Nottingham Forest forrige sesong hvor det ble ti mål på 39 kamper. 27-åringen var på vei til Burnley under Brian Laws’ sin tid i en overgang som var verdsatt til £1m, men selv om klubbene ble enige så ønsket ikke spilleren seg til Lancashire. Situasjonen kan være noe annerledes nå, men det spørs om Sharp har ønske om å flytte på seg permanent til Championship. Transfermarkt.com-verdi: ca £2,6m (02.08)

Ut

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Danny Ings
Eddie Howe med nyopprykkede Bournemouth og russiske penger fra Maxim Demin (eier 50% av klubben)  i ryggen har fått et bud på £1m avslått på unge Ings i følge lokal media. 21-åringen skal være en del av Dyches planer for fremtiden, men alle har sin pris skulle et godt nok tilbud komme på bordet. (06.06)

Howe gir seg ikke etter det lokal media kjenner til og har lyst til å hente unggutten hjem. Et nytt og foredret bud er visstnok på vei. (13.06)

Brian Stock
Lokale medier melder at 31-årige midtbanespilleren skal være på vei til å gjenforenes med tidligere manager Eddie Howe i AFC Bournemouth. Den tidligere Doncaster-spilleren har ikke fått all verden med spilletid under Dyche og kobles dermed til the Cherries som har rykket opp til Championship. Transfermarkt.com-verdi: ca £400.000 (07.05)

Keith Treacy
Det meldes fra uoffisielle hold at BFC jobber med å kjøpe Ketih Treacy ut av kontrakten for å frigjøre plass og midler til nye, potensielle spillere. Klype salt? (12.07)

Bekreftede inn

Tom Heaton (gratis, Bristol City)
Joseph Mills (graits, Reading)
Alex Cisak (gratis, Oldham)
Nick Liversedge (gratis, Whitby Town)
Ryan Noble (gratis, Huddersfield)
Scott Arfield (gratis, Huddersfield)
David Jones (gratis, Wigan)
Michael Knightly (lån, Stoke)

Bekreftede ut

Brian Jensen (kontrakt)
Lee Grant (kontrakt, signert for Derby)
Shay McCartan (kontrakt)
Jon Stewart (kontrakt)
Alex MacDonald (kontrakt)
Wes Fletcher (kontrakt)
Chris McCann (kontrakt, signert for Wigan)
Martin Paterson (kontrakt, signert for Huddersfield)
George Porter (FC Wimbledon, lån)
Dane Richards (kontrakt, signert for Bodø/Glimt)
Charlie Austin (QPR, overgang)
Marvin Bartley (Leyton Orient, lån)