Silly Season sommeren 2012/13

Sommerens galskap har startet og her finner du alle rykter som angår Burnley FC på overgangsmarkedet.

Ryktebørs

Inn

Jacob Mellis
Midtbanespilleren havnet på katen med Chelsea-regimet tidligere i år da han og en kollega tok med røykbomber til treningsområdet som endte med bruk av disse. Det tok derfra ikke lang tid før de ble pent kastet ut. Det endte med et to ukers treningsopphold for Jacob Mellis der han gjorde det godt og etter ryktene imponerte såpass at Howe kunne tenke seg spilleren  på permanent basis. Prisen i følge transfermarkt.co.uk er i skrivende stund: arbeidsledig/gratis. (29.4)

Alex Bruce
Forsvareren ble fristilt fra kontrakten (Leeds) 2.mai og leter dermed etter en ny arbeidsgiver. I følge alltid like informerte Sky Sports kunne manager Howe tenke seg spilleren til Turf Moor som har funnet det vrient med spilletid under tidligere Leeds-sjef Simon Grayson og delvis under Neil Warnock – til tross for å ha spilt syv kamper siden februar. 27-åringen har en lang CV med blant annet Birmingham, Ipswich, Leeds, Leicester, Oldham, Tranmere, Sheffield W., Oldham ved to anledninger og Huddersfield. Det har også blitt noen landslagkamper for midtstopperen, men har ikke deltatt på den internasjonale arena siden 2008. (4.5)

Ahmad Benali
Etter å ha høstet mye suksess i Ben Mee og Kieran Trippier, retter manager Howe i følge Sky Sports nok en gang blikket mot de ferske serievinnernes akademi og deres 20-årige Ahmad Belani. Midtbanespilleren et er produkt av årelang City-utvikling og gutten skrev under sin første profesjonelle kontrakt med Manchester-klubben sommeren 2010 og har som de fleste ungdomsspillere tilbrakt tid i de lavere divisjoner på lån. Flere Championship-klubber kunne tenke seg Benalis underskrift, blant annet Middlesbrough.

Ahmad hadde et skuffende opphold med Rochdale (lån, red.adm) og kunne ikke returnere til City før i januar. Etter returen fant han tilbake til rytmen og har utmerket seg siden. Ahmad har gode ferdigheter og spiller best som offensiv midtbanespiller, så vi overveier mulighetene nøye for å forsikre oss at laget han går til også passer hans spillestil. Det er flere klubber som har uttrykt interesse, men vi kan ikke si noe mer på nåværende tidspunkt., sa spillerens agent Adam Bouskouchi.  (14.5)

Joel Ward
Burnley
, Leeds, Crystal Palace og Ipswich er alle på jakt etter Portsmouths forsvarer- og midtbanespiller, Joel Ward. 22-åringen ble visstnok observert på Elland Road tidligere forrige uke og forhandlingene med Leeds anslås å fortsette denne uken. Til tross for rykter om en god dialog med de hvite og blå, har det vært litt fram og tilbake med den allsidige 22-åringen som har en prislapp på rundt £500,000. Det så lenge ut til at Ward skulle til Ipswich i januar, men gikk i vasken da partene ikke ble enige om Wards personlige betingelser. Manager Howe kjenner Ward fra sin tid i Bournmouth – ikke overraskende – da spilleren var på lån i en måned. Prisen i følge transfermarkt.co.uk er i skrivende stund: £1.3m (14.5)

Siste sladder er at allsidige Ward er tilgjengelig for rundt £400.000, noe som passer utmerket med Howes tilgjengelige budsjett. Pompey på sin side håper naturligvis å beholde spilleren og prøver å hente inn Jason Pearce – som også er koblet til Burnley,men har nok innsett at Ward ikke blir med til League One. 

Jeg tror at Joel Ward blir nestemann til å forlate, men jeg er ikke sikker på når. Det er fremgang der og jeg ser for meg at noe kommer til å skje innen de neste par dagene – det er ikke nødvendigvis Leeds, for han har hatt møter med et par andre klubber. Vi får de hvordan det utarter seg, avsluttet Portsmouth administrator Trevor Birch (18.5)

Pompeys administrator tok ikke feil og unge Ward ble idag en Crystal Palace-spiller for den nette sum av £400.000 (28.8)

Adam Clayton
Leeds-spilleren har blitt transferlistet av Leeds United etter at han nektet å skrive under en kontraksforlengelse, dette til tross for at midtbanespilleren har hatt en solid og god sesong – både under Simon Grayson og nåværende manager Neil Warnock. 23-åringen er verdsatt til rundt £400.000, en pris som passer godt til Eddie Howes budsjett og som potensielt kan øke ytterligere grunnet spillerens alder. Clayton startet karrieren sin i Manchester City og flyttet til Leeds to år siden hvor han siden den gang har fått 37 kamper og seks mål på Elland Road, men har tilbrakt tid hos Carlisle Utd, MK Dons og Peterborough på lån.

– Jeg må se på det og si at jeg kommer til å hente en spiller for £400- eller £500.000 og føler ikke at Adam er verdt mer enn andre spillere jeg kommer til å hente. Jeg er ute etter å generere noe ut av det jeg har og det er slik jeg ser på det og prøver å være en realist – jeg er sikker på at det kommer til å være flere klubber som er interesserte fordi han har gjort det bra denne sesongen og spilt mange kamper, sa Leeds-sjef Neil Warnock. (18.5)

James Meredith
Både Burnley og Watford skal være lystne på Yorks unge forsvarer, James Meredith som for øyeblikket står uten kontrakt. 24-åringen har opphav fra Australia og har vært en nøkkelspiller for the Ministermen i løpet av de åtte årene, ikke minst etter å ha nådd Play Off der de møter Luton på søndag (27.5). Opprinnelig som venstreback, men kan også spille på midten og har erfaring fra Chesterfield og Shrewsbury. (23.5)

Brett Pitman
Bristol City-spissen har gjort det greit etter overgangen fra Bournemouth og sjefen er ikke overraskende interessert i å gjenforenes med sin tidligere elev som scoret 30 mål på 52 kamper under Howe. Selv om det kun har blitt 20 mål i Championship, så har 24-åringen allikevel rukket å nette to ganger på fire kamper mot the Clarets. Det spås at overgangssummen skal ligge på £400-500.000 og prisen i følge transfermarkt.co.uk i skrivende stund: £875.000. (30.5)

Overgangsvinduet denne sommeren nærmer seg slutten og igjen blusser Burnley-interessen opp for Pitman skal vi tro alltid like pålitelige The Sun. I følge avisen skal Eddie Howe være villig til å tilby £800.000 for spissen innen vinduet stenger. (29.8)

Chris Martin
23-åringen har trukket til seg interesse fra flere Championship-klubber, dersom Sky Sports har rett. Norwich-spissen var lite involvert i Norwichs første Premier League-sesong og endte med å bli sendt ut på lån til Crystal Palace der han nettet syv mål på 26 kamper. Følgelig er London-laget Palace i førersetet til å signere spilleren, men har konkurranse fra Birmingham, Millwall og Bolton, i tillegg til Burnley, så det gjenstår å se hvor Martin ender opp etter å ha vært i Norwich siden 2006. Prisen i følge transfermarkt.co.uk er i skrivende stund: £450.000 (3.6)

 

Darren O’Dea
Britisk media forteller at Bolton, Sheffield Wednesday og Burnley kjemper om O’Deas underskrift. Celtic-stopperen, som også besitter ferdigheter på venstreback, har tilbrakt flere sesonger i Championship med Reading, Ipswich og Leeds der han imponerte mange, men Leeds-sjefen ønsket ikke 25-åringens tjenester på permanent basis. Dermed starter om den irske landslagsspilleren som i følge transfermarkt.co.uk er verdsatt til £450.000 (7.6)

Stephen Carr
Ifølge alltid like pålitelige Sky Sports så skal visstnok Burnley og Wolverhampton være på jakt etter 35-årige Birmingham-stopperens signatur. Iren ankom the Midlands i 2009 fra Newcastle, men har ikke forlenget kontrakt med de blå noe som vekker til livs britiske journalisters fantasier. Veteranen har ikke ønske om å legge opp etter å ha holdt standarden de siste årene fram til en kneskade ødela den andre halvdelen av sist sesong. Ettersom Carr står uten kontrakt, er det fritt fram å velge klubber – skulle det komme noen aktuelle på banen. (25.6)

Ut

Kieran Trippier
Årets spiller på Turf Moor har storspilt over all forventning og ble signert på permanent basis i vinter. Den tidligere Manchester City-spilleren skrev under en tre- og et halvt års kontrakt som betyr at han har tre år igjen denne sommeren. Newcastle er foreløpig den eneste klubben som har meldt sin interesse for Englands U21-spiller, men det fryktes at flere andre også vil kaste seg inn i kampen om høyrebacken. Prisen i følge transfermarkt.co.uk er i skrivende stund: £650.000. (29.4)

Under et intervju nylig med årets spiller kom det fram at høyrebacken ikke er kjent med noe interesse fra Newcastle og avfeier enhver tilkobling fra sin side.

– Jeg har egentlig gjort det som er jobben min og elsket ethvert minutt av å være hos Burnley FC. Det er nok bare rykter dette med Newcastle, for jeg har ikke hørt noe – jeg er en Burnley-spiller og glad for å være det. Etter det jeg vet, så kommer jeg tilbake til oppkjøringen og skal forberede meg til nok en sesong i Championship – jeg tenker ikke en gang på spekulasjonene. Hvis noe skjer, så skjer det, men jeg er en Burnley-spiller og kommer til å være her neste sesong også, avsluttet Tripper. (2.5) 

Dean Marney
Som i foregående overgangsvinduer kobler playmakeren til Paul Jewells Ipswich og Gus Poyets Brighton. Midtbanespilleren har ett år igjen av kontrakten og det spekuleres i om ikke 28-åringens dager på Turf Moor er talte. Riktignok har Marney spilt mange kamper under Eddie Howe og helt klart vist seg verdig startplassen siden nyåret, men ettersom det er upålitelige Sky Sports som melder dette bør det tas med en klype salt. Prisen i følge transfermarkt.co.uk er i skrivende stund: £1.8m. (30.4)

Keith Treacy
Vingen fikk en pangstart på Burnley-karrieren der han scoret i sin debutkamp og dermed var det høye forventninger til 23-åringen med fortid i både Blackburn og Preston. Ting har derimot ikke gått på roser etter overgangen og en dabbende formkurve stagnerte spillerens muligheter på Turf Moor og dermed endte det med et låneopphold hos Sheffield Wednesday. Selv legger hovedpersonen ikke skjul på muligheten til å bytte klubb; 

– Når jeg var i United elsket jeg byen og det å spille her. Fansen var så lidenskapelige. Jeg elsker å spille fotball i Sheffield og Wednesday-fansen har tatt meg inntil seg, sa Treacy.

Dersom the Clarets skulle bestemme seg for å selge spilleren, er håpet å kunne dra i land rundt det samme de ga for han i fjor; rundt £500.000. Prisen i følge transfermarkt.co.uk er i skrivende stund: £875.000. (7.5)

Til tross for at utvalgte klubber har vist interesse, har ikke manager Howe noen planer om å selge sin brede kantspiller og holder døren åpen for spilleren som har funnet det vrient med førstelagsfotball i sin første sesong på Turf Moor.

Jeg har sagt det før og jeg sier det igjen, jeg kommer aldri til å lukke døren for han og ingen kommer til å snappe han opp foran nesa vår, sa manager Howe. Han gjorde det bra i Sheffield Wednesday der han kjempet seg inn på førstelaget, men når han kommer tilbake så må han kjempe om plassen her – men får vi inn en forespørsel, så tar vi det derfra. Vi har aldri tvilt på hans talent og han han bli en fantastisk spiller for oss, han har alle de rette attributtene man ønsker fra en bred kantspiller. De gangene han fikk det til for oss, var han utmerket og vi ønsker å se det beste fra han, avsluttet manageren. (22.6)

Silly Season er Silly Season. I følge the Star så gir ikke Sheffield Wednesday opp håpet med å hente Treacy. Dave Jones har i følge nevnte avis jobbet i bakgrunnen med formalitetene, uten å ha fått gehør, men ryktene blir ikke bedre etter at Howe hentet unge George Porter til Turf Moor – en spiller i samme posisjon som Treacy. (6.7)

Chris McCann
Burnley-kapteinen har kommet seg gjennom sin første sesong uten de store skadene og til tider vist gode takter i hjertet av the Clarets’ midtbane. Slikt har følgelig blitt lagt merke til i Wales og Swansea, der Brendan Rodgers er på jakt etter forsterkninger i alle posisjoner og anser McCann som en verdig ervervelse. I følge mediene planlegger Rodgers – som avkreftet en hver assosiasjon med det ledige Liverpool-setet nylig – et bud på £2m for å lokke 24-åringen til Premier League. Det gjenstår å se om Eddie Howe & Co er villige til å la sin kaptein forlate for «lommerusk», dersom man sammenligner med kravet som skal kunne la Rodriguez forlate Turf Moor. Prisen i følge transfermarkt.co.uk er i skrivende stund: £1,1m (21.5)

Charlie Austin
23-årige Austin fikk en fin sesong på Turf Moor som ga 17 mål og ting ligger an til at spissen blir fast inventar på gressmatten denne sesongen. Nyopprykkede Huddersfield Town har visstnok noen slanter til overs og etter ryktene å dømme sikler de etter den tidligere Swindon-spissen. The Clarets benekter at et bud har kommet inn, men bekrefter at de ikke har planer om å selge Austin – først og fremst grunnet salget av Jay Rodriguez tidligere i sommer (link nedenfor). Prisen i følge transfermarkt.co.uk er i skrivende stund: £2.2m. (13.7) 

Bekreftede

Inn

Luke O’Neill (Mansfield, ukjent sum)
George Porter (Leyton Orient, ukjent sum)
Jason Shackell (Derby, ukjent sum)
Joseph Mills (Reading, lån ut sesongen)
Sam Vokes (Wolverhampton, ukjent sum)
Brian Stock (Doncaster, ukjent sum)
Cameron Stewart (Hull, lån)

Kontrakter

Brian Jensen (12 mnd)
Jon Stewart (12 mnd)
Alex MacDonald (12 mnd)

Ungdomsinntak

Luke Daly (midtbane)
Charlie Holt (forsvar)
Lewis Nuttall (spiss)
Callum Jakolevs (keeper)
Nathan Lowe (midtbane)
Alex Whitmore (forsvar)
Conor Mitchell (keeper)
Cameron Dunningham (forsvar)
Evan Galvin (midtbane)

Ut

Jay Rodriguez (Southampton, ukjent sum)
Alex MacDonald (Plymouth, lån)
Jon Stewart (Alfreton Town, lån)

Clarke Carlisle (kontrakt)
Brian Easton (kontrakt)

Andre Amougou (kontrakt)

Zavon Hines (kontrakt)

Alex-Ray Harvey
Dominic Knowles
David Lynch
Joe McKee
Ross Wilson
Neil Yadolahi
Ben Woodhead
Josh Cook
Alex Mullin