Sjefen etter Blackpool-seieren

Sjefen hyller laget etter at de lilla- og lyseblå seiret over rivalene fra Blackpool på Bloomfield Road. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Et mål av Marvin Sordell var det som skilte lagene og sikret seier over et Pool-lag i sportslig krise, men sjefen har medlidenhet for manager Jose Riga som har utfordringer foran seg og som har slitt med spillerflukt i løpet av sommeren. 

– For å være rettferdig overfor Jose så har han måttet sette sammen et lag veldig raskt og spillere har kommet inn denne uken, sa Dyche. Jeg har sympati for han siden jeg også har måttet jobbe med begrensede ressurser, men ikke i så stor grad. Vi forventet ikke at de kom til å angripe med nebb og klør og det blir rettferdig å si at de var på bakbena fremfor frampå, men vi dominerte med ballen. Riktignok må man åpne lag og skape sjanser og score mål. Det tok sin tid, men vi dominerte og viste igjen gode holdninger og var verdige vinnere. 

– Vi må møte forskjellige formasjoner og det gjorde vi på fremmed gress, jeg tror ikke i det hele tatt at noen kommer til å frykte Burnley FC, men jeg mener at når vi spiller på bortebane så kan ta oss for gitt. Det er viktige at spillerne føler utfordringen og det gjorde de. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Burnley har som kjent ikke det største laget, men er kjent for sitt samhold innad i troppen – noe de viste forrige sesong. Flere spillere har allerede kommet inn og forsterket Lancashire-laget og sjefen håper på flere innen kort tid. 

Utfordringen er antallet. Vi er fortsatt fåtallige og der man i Championship kunne hente inn spillere på lån, så møter man på utfordringer i Premier League. Jeg må gjøre det klart at jeg tror på gruppen og at det ikke er snakk om å erstatte dem, vi ønsker fortsatt å støtte opp det vi har med flere spillere og er aktive på markedet med det formålet. Det er litt frustrerende at vi ikke er der enda, men vi legger byggeklossene hele tiden og er håpefulle. Det er ikke lett fordi vi ikke er et ledende lag på overgangsfronten med budsjettet, det er helt sikkert. 

Man kan forestille seg at Premier League-utfordringen har kjørt fra oss siden den gang vi var oppe fire eller fem år siden, som er en utfordring. VI vet at spillerne kan påvirke og vi konsentrerer oss om de vi føler vi kan bringe inn som vil støtte og utfordre gruppen, sa Dyche.