Spennende år i vente

Det er på alle mulige måter et spennende år vi går i møte med Burnley. Premier League-fotballen er endelig tilbake på Turf Moor!

Endelig blir det Premier League-fotball igjen her! Bilde: Flickr
Endelig blir det Premier League-fotball igjen her! Bilde: Flickr

Og viktigst av alt er det at våre beste spillere fortsatt er i klubben og ikke har latt seg friste av mer lukrative tilbud fra andre klubber. Det gir en stabilitet i laget som Sean Dyche på utmerket vis kan utnytte.

Fordi med mange utskiftninger på én sommer, spesielt når det er snakk om den første sesongen etter et opprykk, vil det bli ekstremt vanskelig. Dyche har klart, i det minste til nå, å beholde fjorårets beste spillere, deriblant Sam Vokes og Tom Heaton.

Fellene er mange for en nyopprykket klubb, slik Cardiff kanskje opplevde i fjor, og som Burnley på en litt annen måte opplevde forrige gangen det var Premier League-spill på Turf Moor.

Styr unna det Cardiff gjorde

Cardiff la ikke skjul på at de skulle beholde plassen forrige sesong. Det var første gangen de var oppe i Premier League, og ambisjonsnivået deres var skyhøyt. Det er viktig å være ambisiøs, men klubben gravde sin egen grav med urealistiske ambisjoner.

De startet godt og vant blant annet hjemme mot Manchester City tidlig i sesongen. Selvtilliten var på topp og det var «ingen» som kunne slå dem. Så begynte nedturen, rotet utenfor banen og manager Malky Mackay fikk fyken. Ole Gunnar Solskjær kom inn og hentet en rekke spillere, som til sammen med Mackays signeringer tok totalen opp til 15 nye spillere i løpet av seks måneder.

Det er for mye, og det må Burnley unngå i sommer! Vi vet jo alle åssen det gikk med Cardiff til slutt.

Brukbare signeringer

Til nå har Dyche hentet inn seks spillere av variert, men god, kvalitet. Tre spillere er hentet fra Premier League-klubber, og det er spillere som er arbeidsjern og som vil jobbe knallhardt for plassen sin. Matthew Taylor, Michael Kightly og Steven Reid er meget gode signeringer for en nyopprykket klubb, og de vil absolutt gjøre jobben.

I tillegg har Matt Gilks, Marvin Sordell og Lukas Jutkiewicz kommet inn, og også de, kanskje med unntak av målvakt Gilks, vil få rikelig med spilletid og sette sitt preg på klubben.

Vanskelig å være nyopprykket

Det er alltid vanskelig å komme nyopprykket til Premier League, men ofte rykker ikke alle rett ned igjen. I fjor var det Cardiff som måtte ned igjen, men i år kan fort alle de tre nyopprykkede lagene beholde plassen.

For at det skal skje må imidlertid andre klubber rykke ned, men for Burnleys del er det en gigantisk opptur å være tilbake. Vi har erfaringen fra å være i Premier League. Vi klarte ikke å beholde plassen sist vi var innom, men denne sesongen står vi sterkere forberedt enn forrige gang.

Dyche har to oppgaver frem til overgangsvinduet stenger. Han må klare å beholde de beste spillerne, samt kanskje hente inn én eller to spillere til som kan gå rett inn i laget og heve kvaliteten. Da kan en fornyet Premier League-kontrakt fort sikres lenge før dramaet utspilles i avslutningsmånedene av denne sesongen.

Redaksjonen takker gjesteskribent Stian Larsen for artikkelen.