Sjefen etter Everton-tapet

Sean Dyche pressekonferanseSean Dyche var varsom med å kritiserer dommeren, men antydet godt at dommerens avgjørelser i løpet av kampen gikk de lilla- og lyseblå imot og at gjestene hadde all grunn til å føle seg urettferdig behandlet.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Det var en dramatisk kamp for the Clarets, der første omgang bød på feilaktig straffe med påfølgende bom, Kevin Mirallas’ mål og et rødt kort til Ashley Barnes. I annen omgang ble the Clarets «snytt» for straffe i et samme scenario hvor Everton ble tildelt i første omgang, Mirallas slapp billig unna med et gult kort for en horribel takling – alt dette og mer til gjorde at manageren hadde all grunn til å være skuffet av årsaker som de ikke hadde styring over.

– Jeg mener at store avgjørelser gikk imot oss og det kostet oss dyrt, poengterte Dyche. Jeg må understreke at utvisningen av Ashley Barnes ikke er en av dem.

– De (taklingene) var ikke skadelige, men kun tullete dueller fra en spiller som gir alt for trøya og lagkameratene. Han gjorde noen feil valg og slik reglementet er så får man kort for slike dueller, men foruten det var det en kamel å svelge. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Straffen var ikke straffe i følge meg, det var fra utsiden av boken og Tom hadde en kjemperedning. På motsatt ende danset Scott Arfield langs linjen når en av deres spillere gikk stygt inn, Scott gikk ikke ned, noe som var en snakkis og mange vil nok si at han burde ha gått ned, men han fikk ikke noe for det. Hadde blitt liggende så tror jeg dommeren hadde vært under press. 

– Når Ashley kom seg inn i bakpå og la inn kula, så traff ballen armen til en av deres spillere – i en unormal posisjon. Det var armbruk i følge meg, men vi omringer ikke dommerne. Vi lar dem fortsette med jobben sin og håper de har gode avgjørelser.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Men jeg mener den største og mest synlige var Mirallas takling av George Boyd.

– Det er et rødt kort og dermed ville det blitt ti mot ti og kampbildet hadde endret seg. Vi var fortsatt med på det stadiet og publikum begynte å bli nervøse, vi skapte noen gode sjanser og kontrollerte kampen så godt som vi kunne, taktisk.

– De hadde et par sjanser mot slutten, men hadde vi hatt elleve og de ti mann så ville det passet oss bedre, avsluttet Dyche.