Surt tap på Goodison Park

EvertonBurnley logo stor(Everton 1-0 Burnley): En jevn kamp på Goodison Park gikk imot the Clarets med straffe som ikke skulle ha vært og et – fortjent – rødt kort til Ashley Barnes, men på motsatt side var det tilfeller som gjorde at Everton skulle hatt det samme imot.

Dommeren havnet i fokus flere ganger i kampen der målet til Kevin Mirallas var forskjellen.

Som forventet ble det ingen endringer i lagoppstillingen til the Clarets og Lancashire-laget startet friskt. Hjemmelaget fikk kampens først mulighet etter et frispark tre minutter uti, kula gikk utenfor. Burnley kom til en fin mulighet kort tid senere når Trippier la inn kula til Sam Vokes, men spissen sendte kula over tverrleggeren.

Kampens første kontrovers kom etter ti minutter. David Jones mister kula midt på banen, Aaron Lennon setter fart, spiller litt vegg med James McCarthy før han blir stoppet av Jones. Angriperen ligger nede og dommeren peker på straffemerket, kontroversielt siden fellingen nok var gjort like utenfor. Talentet Ross Barkley stilte seg foran straffemerket og sendte ballen til høyre – der var Heaton og avverget. Fortjent utfall.

Like etter kvarteret var Heaton igjen sentral, denne gang var det Leighton Baines som prøvde seg på en volley og Lennon fulgte opp med et halvhjertet forsøk minutter senere. Danny Ings sto får sin første sjanse i det 23.minutt med et langskudd som Tim Howard ikke hadde noen problemer med.

I det klokken viste 28.minutter gikk det galt for Burnley. Det angripes på høyrekanten og ballen havner hos Kevin Mirallas som sendte hjemmelaget i føringen. 1-0 til Everton. The Clarets kunne ha utlignet umiddelbart når George Boyd sendte en herlig stikker til David Jones i boksen, men midtbanespilleren sendte ballen like over tverrleggeren.

Noen minutter senere var the Clarets igjen på fære og Barnes kunne ha stått for en potensiell utligning, men ble taklet i siste liten. Jaget etter utligning ble desto vanskeligere når Barnes på overtid kom alt for sent inn i en duell på Seamus Coleman og fikk sitt andre gule kort for kvelden – marsjordre for Barnes.

Etter sidebytte startet Everton friskt og Kone prøvde seg på en avslutning som Heaton var med på. Fem minutter uti omgangen havnet dommeren nok en gang i fokus når målscoreren Mirallas gikk inn en dull med knottene først på George Boyd, det ble kun et gult kort. Burde vært rødt.

Everton skapte et par sjanser med Kone og McCarthy innen timen, mens Ings prøvde seg på motsatt side. Rundt timen ble det noen bytter for begge lag og ble fulgt opp med noen halvsjanser fra Baines og Lennon, Heaton var med på notene. Hjemmelaget hadde god kontroll på omgangen og kom til noen muligheter, selv om Burnley var truende så var det langt mellom mulighet og mål.

Mot slutten av omgangen satt manageren ut Ross Wallace og Matt Taylor, men det hjalp lite og Burnley gikk på nok et bortetap. Bedre ble det ikke når Leicester vant i sin kamp og sendte dermed Burnley på sisteplass på tabellen.

Burnley: Heaton; Trippier, Duff, Shackell, Mee; Boyd (Wallace 84), Arfield, Jones (Taylor 84), Barnes; Ings, Vokes (Jutkiewicz 59)
Innbyttere: Gilks, Keane, Ward, Kightly
Gule kort: Barnes 23 + 45+2, Arfield 53, Schackell 61
Rødt kort Barnes 45+2

Everton: Howard; Coleman, Stones, Jagielka, Baines; McCarthy (Bešić 88), Barry, Barkley; Lennon, Koné (Naismith 80), Mirallas (Lukaku 61)
Innbyttere: Robles, Alcaraz, Garbutt, McGeady
Gule kort: Mirallas 51

Dommdr: Mike Jones
Tilskuere: 39,496