Sjefen om Vokes-kapring og Bath-seier

Angriper Sam Vokes ble manager Howes fjerde signering denne sommeren og ble gledelig mottatt innad i laget. Vokes anser seg ikke som Jay Rodriguez’ erstatter, men ser fram til å kunne jobbe med tidligere stab og kollegaer. 

Foto: BurnleyFC.com

Vokes var en tur innom Turf Moor forrige sesong, men det var kun i to måneder der oppholdet var et spennende et og hvor spissen fikk vist seg fram fra positive sider og ble tatt godt imot av fansen. Til tross for at oppholdet kun ga to mål, var det spissens tilstedeværelse som ble mest husket ettersom det ble trukket likhetstrekk mellom Vokes og tidligere angriper Chris Iwelumo.

Grunnen? Fysikk.

– Vi er henrykt over å hentet Sam, sa Howe. Det har vært en påganger lenge og det var en overgang vi var veldig lystne på, men som med alle overganger er det snakk om timing og forsikre seg at alle ønsker at det skal skje og at spilleren selv vil komme. Heldigvis falt alle de bitene på plass. 

-Å finne en oppspillspunkt-spiss er veldig vanskelig, det er ikke mange av dem og det er enda vanskeligere å finne en ung en. Sam passer alle kriteriene og det er mye mer å vente fra han. Sam er fortsatt ung og jeg mener han er den spillertypen som kun blir bedre med tiden, når han blir bedre kjent med kroppen sin og dens muligheter. Han blir godt tatt imot av spillerne også som er det viktigste.

Foto: Lancashire Telegraph

Sam fikk spille mot Bath, selv om han kun hadde trent med Wolves, men ikke har hatt spilletid enda. Det var hans første gang utpå og jeg er veldig fornøyd med han, man kunne se hva han bringer laget. Et par lange innlegg som han holdt oppe og fikk med seg flere andre, så han blir helt klart en veldig god signering. Jeg tror ikke Sam brukte lang tid på å tilvenne seg og han kommer til å bli en viktig forsterkning for oss, vi trenger hans fysiske tilstedeværelse som ethvert lag trenger.

The Clarets’ er for øyeblikket på oppkjøringsturne i Bath og spilte mot moderklubben fra Blue Square bet South-laget igår, en kamp som endte 3-1 til the de lilla- og lyseblå etter mål av Keith Treacy, et merkelig gratis mål av George Porter og Ross Wallace. Porters mål kom like etter at Bath scoret på en lobb, i noe som burde ha vært et tilfelle der Burnley i ren sportslighet burde ha fått ballen tilbake.

Vi er skuffet over det som skjedde fordi vi ønsker å holde buret rent. Det burde ha vært 2-0 og jeg tror ikke gutten ønsket at det skulle skje (reduseringen, red.adm) og fra mitt perspektiv ønsket jeg at dommeren annullerte målet og startet kampen på nytt. Av en eller annen merkelig grunn ble det mål jeg jeg er takknemlig for at fornuften seiret til slutt, for det var galskap en periode, jeg kan ikke rose George nok for hans første mål!, avsluttet Howe.