Skader, kort og poengdeling

(Millwall 1-1 Burnley): Kampens to mål kom med kort mellomrom, men det var det unødvendige røde kortet til Clarke Carlisle og skader på forsvarerne som overskygget en underholdende kamp, og fansen begynner å bli engstelig for skadeomfanget.

Kampen startet frisk med høyt tempo og initiativ fra begge lag. Det skulle etterhvert vise seg at dommeren gjorde flere merkelige avgjørelser og var tilsynelatende lite begeistret for Burnley med flere merkelige avgjørelser – første av dem kom etter syv minutter da Clarke Carlisle kom for sent i en takling og dommer Keith Stroud dro fram et direkte rødt kort. Røff avgjørelse for en soleklar gult kort-situasjon. Dean Marney ble da ofret for Michael Duff som tok over midtstopperplassen.

Det skulle ikke spilles lenge før Andre Bikeys ribbein-smell gjorde at stopperen måtte byttes ut til fordel for Cort. Situasjonen som gjorde at Bikey fikk smellen var også en gult- og delvis rødt-situasjon, hvor dommeren lot spillet gå.

22 minutter var spilt når tilskuerne kunne juble, ingen andre enn Chris Eagles setter fart på høyre flanke og legger inn i feltet. Der befinner unge Jay Rodriguez seg og med hodet sender the Clarets i føringen. Fem minutter senere er hjemmelaget på fære, Scott Barron får ballen 15 meter fra buret, klinker til og utligner for Millwall.

Det skjedde ikke mye utover i kampen, foruten nok en merkelig dømming av dommer Stroud, i det 43.minutt tildeler han Chris Eagles gult krot for en situasjon som de færreste viste hva var – men gult fikk han.

Etter pausen, når lagene byttet plass skjedde det minimalt. Millwalls Dunne (58′) og Harris (70′) var de eneste som skapte noe nevneverdig i løpet av omgangens 45 minutter uten at det hjalp på resultatet. Kampen endte uavgjort og Brian Laws kan bekymre seg over situasjonen til Bikey som har spilt særdeles godt og stabilt siden sesongstart.

Burnley: Jensen, Mears, Fox, Bikey (Cort 14), Carlisle, Cork, Marney (Duff 9), Elliott, Eagles, Iwelumo (Thompson 77), Rodriguez.
Innbytter: Alexander, Wallace, Paterson, Grant.
Gult: Eagles 43
Rødt: Carlisle 7

Millwall: Forde, Dunne, P Robinson, Hackett, Craig (Schofield ht), Barron, Mkandiwire, Ward, Morison, T Robinson (Harris 69), Abdou (Carter 79).
Innbytter: Carter, Henry, Smith, Laird.
Gult: Craig 43, Dunne 48

Dommer: Keith Stroud