Skuffende tap

(Burnley 0-1 Arsenal): The Clarets hadde en god kamp og skapte et fåtall, men store sjanser, samtidig som de forsvarte seg svært godt. Det hele skulle avgjøres på overtid og straffe. Sanchez gjorde ingen feil og dermed ble det avgjort på tampen nok en gang. 

Burnley viste ingen respekt overfor Londonerne og var det bedre laget fra start. I løpet av kampens første kvarter var Ashley Barnes (6) og Johan Berg Gudmundsson (15) nære en tidlig ledelse, islendingen kom nærmest og fikk opp pulsen på Turf Moor. Gjestene yppet seg litt med Ramsey (19) og Monreal (26), mens Hendrick (21) skapte Burnleys mulighet før halvtimen var spilt.

Foto: BurnleyFC.com

Det tok seg opp etter halvtimen, Monreal (32), Brady-frispark (39) og et tafatt Xhaka (40) skudd, men det ble ingen mål på Turf Moor. Etter sidebytte var det Arsenal som hadde ballen mest og skapte et par muligheter med Iwobi (46) og Kolasinac (49), men Burnley forsvarte seg mesterlig og frustrerte Londonerne. Gudmundsson (58) skapte hjemmelagets første store mulighet etter 58.minutter og temmet the Gunners rundt timen.

Brady sto for mye spennende fremover, men manglet det lille ekstra. Lacazette (62) og Ramsey (64) skapte sjanser før byttene begynte å komme og i det 70.minutt skapte the Clarets en meget fin mulighet som burde ha endt med mål når Ward befant seg alene med keeper og fremfor å skyte selv, valgte å levere til Brady (70) hvis skudd ble blokkert. Sean Dyche sendte ut på Chris Wood og endret til en 4-4-2, Arsenal fikk plutselig litt mer å gjøre, samtidig som Burnley-forsvaret stoppet alle forsøk imot.

Foto: BurnleyFC.com

Burnley blokkerte og klarerte godt og de så lenge ut til å dra det hele i land, men i det første av to tilleggsminutter blir Tarkowski litt for ivrig med armene og dyttet til Ramsey som falt i feltet og dommeren nølte ikke. Straffe til Arsenal. Alexis Sanchez gjorde ingen feil fra krittmerket og ga Arsenal en veldig frustrerende seier.

Burnley: Pope, Lowton, Ward, Tarkowski, Mee, Defour (Wood 78), Gudmundsson, Cork, Brady, Barnes, Hendrick
Innbyttere: Lindegaard, Bardsley, Long, Arfield, Westwood, Vokes, Wood
Gule kort; Defour 13, Brady 25

Foto: BurnleyFC.com

Arsenal: Cech, Monreal, Mustafi, Koscielny, Bellerin, Kolasinac, Ramsey, Xhaka, Lacazette (Welbeck 79), Iwob (Wilshere 67), Sanchez
Innbyttere: Ospina, Mertesacker, Coquelin, Maitland-Niles, Giroud, Welbeck