Slått ut av cupen – igjen

(Preston U18 1-0 Burnley U18): The Young Clarets spilte mot Preston NE i Lancashire FA Youth Cup, men maktet ikke å beseire serievinnerne som dermed tok sin andre pokal denne sesongen. En underholdende kamp som hadde det meste, gode sjanser, kontroverser og naturligvis mål – dog kun ett. Trener Pashley på sin side var lite fornøyd med det han så.

Foto: BurnleyFC.com

Prestons 1-0-seier på Deepdale satte en stopper for deres sjanse til å i det hele tatt kunne avslutte sesongen med en pokal, men for et eventyr det har vært. Under gårsdagens kamp skapte begge sjanser og resultatet kunne fort ha stått betraktelig mer begge veier, men det var Zibakas avslutning i det 57.minutt som sørget for at the Lillywhites kunne plassere nok en pokal på hyllen denne sesongen.

Burnleys ungdomstrener, Terry Pashely var følgelig lite tilfreds med det han så.

Vi presterte ikke og fortjente heller ikke å vinne, poengterte ungdomssjefen. Det var veldig skuffende og jeg måtte ha tenkt meg veldig om dersom jeg skulle finne en person å gi skryt. Det er virkelig synd, men som jeg har sagt til dem; det er en lærekurve, det er snakk om utvikling og mange av dem blir profesjonelle spillere neste år og de må lære seg å vinne kamper. De ønsker å være førstelagsspillere, men de må vise det også – de kommer ikke til å bryte gjennom førstelaget helt uten videre, de må vise at de har gjort seg fortjente til det. 

– Det har vært en god sesong og man kan ikke ta det fra dem fordi når alt kommer til at, så har vi mange gode spillere. I 90% av sesongen har vi vært utmerket, men å man spiller til dommeren blåser av kampen og jeg er irritert over måten de gjorde det. Det virket på meg at de trodde det var kun for dem å løpe ut på der og vinne, men det er ikke tilfellet og det lot jeg dem få vite. Cupfinale eller ei, jeg kommer alltid til å være ærlig med dem. De får skryt når de fortjener det og sannhet når de ikke får det til, noe som var tilfellet denne gangen, avsluttet Pashley.

Preston: Watson, Kuba-Kuba, L James, Clark, Forbes, Scurry, Zibaka, Ade Osabe (Croasdale 82), Dudley, El-Harrati, Hayhurst
Innbyttere: Croasdale, S James, Hornby-Forbes, Whittington, Scott
Gule kort: Osobe 35

Burnley: Cook, Williams, Conlan, Coleman, Errington, Gilchrist (Nuttall 85), Hewitt, Love, Mullin (Daly 74), Gallagher, McCartan.
Innbyttere: Holt, Jakovlevs.
Gule kort: Coleman 17, Love 76

Tilskuere: 1,085