Småknask og overgangsrykter

Artikkelen blir oppdatert med jevne mellomrom og leserne informeres om overgangsrykter rundt Burnley FC.
Siste: Trapper opp interessen for Josh McQuoid

Selv om vinterens overgangsvindu er lukket, betyr ikke det i seg selv at ryktene har tatt fri. Redaksjonen kommer til å holde leserne oppdaterte på ryktebørsen.

Alltid like troverdige Sky Sports påstår at the Clarets er på jakt etter Manchester Uniteds unggutt, Ezekiel Fryers. 19-åringens fremtid på Old Trafford er usikker etter at forsvareren avslo kontraktstilbudet fra de røde og ettersom Fryers passer inn i manager Howes strategi innen unge spillere, mener mediegiganten at midtstopperen- og venstrebacken havner på Turf Moor. Fryers’ kontrakt går ut i sommer og manager Howe håper å kunne lure til seg spilleren på et lån i første omgang, og hvis alt går etter planen, en permanent overgang. (7.2)

Igjen er det Sky Sports som kommer med nyheten at både Southampton og Burnley ser på muligheten til å hente Bolton-forsvarer, Paul Robinson. Venstrebacken er tilgjengelig på lån etter manglende spilletid på Reebok Stadium og tidligere Burnley-manager Owen Coyle ser for seg at veteranen kan måtte søke andre klubber om spilletid. Coyle har tidligere antydet til opprydding i stallen og Robinson anses som en av de overflødige spillerne og mindre spekulativt blir det ikke ettersom spillerens kontrakt går ut i sommer. Om the Clarets og Eddie Howe er villig til å hente en voksen og erfaren spiller er en vuderingssak, men en ting er sikkert; spilleren kommer til å finne seg en ny klubb innen sommeren er over. (10.2)

I vinterhalvåret var både Newcastle og Sunderland visstnok interesserte i toppscorer Jay Rodriguez og om det kom noe offisielt bud ble aldri kjent, men Southampton fikk et pent avslag på sitt £5m-bud i sommer. Selv om overgangsvinduet er stengt, hindrer det ikke markedet – rettere sagt Martin Jol og Fulham – å snuse på Burnleys spissjuvel. London-laget har vært på utkikk etter en spiss og en overgang er tross alt uunngåelig med mindre the Clarets rykker opp til PL i år. Prislappen på spissen skal ligge et sted mellom £6- og 10m. (12.2)

Nesten to måneder senere, melder nettavisen.no (ekstern lenke) at både Newcastle og Southampton er interesserte i Burnleys toppscorer. Manageren selv innrømmet nylig at the Clarets skal få det vanskelig med å holde på sin juvel og bedre blir det ikke når Burnley får £8m mindre i fallskjermpenger som følge av nedrykket fra Premier League. (5.4)

Til sommeren står sommerens forsterkning, Jon Stewart uten kontrakt og det gjenstår fortsatt å se om unggutten har gjort nok til en fornyet kontrakt. Legger vi til en aldrende Brian Jensen som ikke har spilt for mye den siste tiden, kan man smått skimte en utskiftning/forsterkning på den fronten. I følge Express.co.uk så er visstnok manager Howe på jakt etter Cardiff’s tidligere U21-keeper Tom Heaton og anser 25-åringen som en verdig erstatter/forsterkning. (22.2)

Etter å ha imponert for Burnley siden overgangen tidligere i år, har Josh McQuoid blitt en populær spiller blant fansen. Kjapp, effektiv og flink med beina gjør at stadig flere begynner å tenke på en potensiell overgang. Managerne er ikke ukjent med tanken, men svarte forsiktig på spørsmålet;

Det er for tidlig å si, han er fortsatt en Millwall-spiller. Han har gjort det veldig bra og passer svært godt i laget vi prøver å bygge, men om det er mer enn et låneopphold, får vi ta en annen gang. (29.2)

Ikke overraskende begynner ryktene om at manageren er interessert i spilleren som fikk sitt debut-mål mot Doncaster. I følge seriøse BBC og lokale London-aviser kommer det fram at jobben bak kulissene med å gjøre overgangen permanent trapper opp og mediene ser for seg at 22-åringen blir en Burnley-spiller i sommer. (10.4) 

To svært så usannsynlige rykter den siste tiden er at Danny Ings, som fikk sin fulle debut mot Crystal Palace nylig – og imponerte stort – skal i følge Daily Star være på vei til Portsmouth på et månedslangt lån… Engelskmennene har en god betegnelse for slikt; BS (Bull**it, for den som måtte lure). Et annet rykte fra Daily Mail er at Coventrys Bigirimana skal være på vei til Turf Moor. Oppsummert; dobbel-BS! (13.3)

Chelsea har som kjent tilgang til en lommebok de fleste klubber kan misunne, selv om det finnes unntak. To av reservelagsspillerne deres, Billy Clifford (20) og Jacob Mellis (21) fant på en rampestrek nylig som innebar å kaste en røykbombe ut på treningsfeltet Cobham. Klubbledelsen likte dette – forståelig nok – svært dårlig og sistnevnte Mellis befant seg rast på prøvespill borte fra London. 21-åringen som kan spille både i forsvaret og på midtbanen er med Burnley i disse dager og imponerte under sine 70 minutter for reservelaget da de vant 4-0 over Morecambe (13.3.12). Har manageren funnet en ny Jack Cork? (14.3)

Som alltid er upålitelige Sky Sports ute med noen interessante nyheter. Dagens rykter forteller at Eddie Howes tidligere klubb, Bournemouth ønsker å låne Zavon Hines ut sesongen. 23-årige Hines har ikke klart å bryte gjennom på førstelaget, noe som får the Cherries til å øyne muligheten. (21.3)

Videre fortelles det at storklubbene Liverpool og Newcastle snuser på Burnleys midtbanetalent, Cameron Howieson. 17-åringen har imponert for the Clarets’ ungdomslag og det New Zealandske U19-laget, noe som trekker oppmerksomhet. (21.3)

Som nevnt for to uker siden, så var Jacob Mellis på prøvespill med the Clarets. Dagens medier melder at midtbanespilleren som fikk delta i reservelags-kampen mot Morecambe fortsetter å trene med Lancashire-laget – etter at det offisielle fem-dagers prøvespillet er over. Kan Eddie Howe har gjort nok et kupp på overgangsmarkedet? Det gjenstår å se, men ettersom spilleren står uten kontrakt, så står Burnley fritt fram til å signere 21-åringen uten noen kompensasjon. (21.3)