Søt hevn over serielederne Hull City

Burnley logo storHull city(Burnley 1-0 Hull): Lancashire-laget hadde et lite overtak i første omgang, men det var målløst i det dommeren sendte lagene i garderoben. Annen omgang fortsatte i samme spor og det ble skapt flere sjanser før Sam Vokes satt inn kampens eneste mål i det 74.minutt.

The Clarets stilte som forventet med et uendret lag mot serielederne Hull.

Det ble en livlig start på kampen og gjestene var de første til å flekke tenner, men det var Ben Mee (4′) som skapte kampens første mulighet på et hjørnespark signert David Jones. På det påfølgende hjørnesparket var det stopperkollega Michael Keane (5′) som prøvde seg – også han uten hell.

Snodgrass (9′) og Hernandez (13′), Vokes (16′) og Hayden (22′) prøvde seg alle innen omgangen var halvveis, mens det ble litt bekymring rundt Matt Lowton som pådro seg en smell like etter. Et Barton-frispark (29′) endte med et hjørnespark og Michael Keane (30′) prøvde ut keeper McGregor for annen gang som sendte over og nok et hjørnespark til Burnley – uten hell.

Like etter halvtimen prøvde Robert Snodgrass (31′) seg på et godt skudd mot Heaton etter flott forarbeid av Diame, men Burnley-keeperen reddet mesterlig.

Vokes (37′), Keane (40′) og Barton (45+1) sto for sjansene innen dommeren blåste av omgangen og sendte lagene til pause.

Annen omgang startet med en tidlig sjanse av George Boyd (47′) etterfulgt av Odudajo (50′). Vokes og Gray skapte en håndfull muligheter og viste gode tendenser til et blomstrende samarbeid, men hadde ikke helt flaksen med seg foran mål.

Tom Heaton viste frem sine stødige hansker der det var behov for det og keeperen stoppet Hernandez’ store mulighet etter timen.

Begge lags midtbane kjempet hardt og var arkitektene i mye av det som skjedde fremover. Vokes (65′), Robertson (67′ og 72′) og Livermore (69′) sto for sjansene i en veldig åpen periode i omgangen.

Turf Moor kunne slippe jubelen løs i det 74.minutt etter et godt samarbeid av halve Burnley-laget, Joey Barton sendte en salve som traff keeper McGregor og spratt videre til Sam Vokes. Spissen gjorde ingen feil og satt inn sitt åttende mål denne sesongen. 1-0 til Burnley!

Innbytter Akpom (81′) kunne ha utlignet ikke lenge etterpå, men Tom Heaton ville det annerledes og viste ferdigheter med hanskene nok en gang.

Gjestene prøvde å svare, men fikk ikke kranglet ballen i nettet bak Tom Heaton, mye takket være godt forsvarsarbeid av midtstopperne og rutinerte Joey Barton.

David Jones ble banens spiller, fjerdedommeren la til tre tilleggsminutter og Burnley gjorde sitt første bytte ved å sette inn Hennings for Gray. Når dommeren blåste av kampen var det klart at Turf Moor opprettholdt statusen om festning med nok en sterk hjemmeseier og Burnley tok tre viktige poeng i kampen om opprykk.

BURNLEY: Heaton, Lowton, Mee, Keane, Ward, Arfield, Barton, Jones, Boyd, Gray (Hennings 90+2), Vokes
Innbyttere: Robinson, Duff, Darikwa, Taylor, Kightly, Hennings, Ulvestad
Gule kort: Vokes 79

Hull: McGregor, Odubajo, Davies, Hernandez (Akpom 74), Snodgrass, Clucas, Livermore (Huddlestone 86), Diame (Aluko 74), Hayden, Dawson, Robertson
Innbyttere: Jakupovic, Bruce, Meyler, Elmohamady

Dommer: G Scott
Tilskuere: 17,667 (1628)