Spennende rykter

I forkant av cup-kampen mot Millwall melder mange medier at Dale Stephens og Harry Wilson blir Burnley-spillere, men det stopper ikke der. Et amerikansk konsistorium ved navn ALK Capital er angivelig i samtaler med Burnley-styret om en overtakelse.

Harry Wilson

Liverpool-spilleren vil trolig ikke få for mye spilletid på Anfield i lys a Jota-overgangen og skremmende mange medier melder at Burnley er i samtaler med Liverpool om en permanent overgang til Lancashire. Overgangssummen skal ligge på £15m. 23-åringen tilbrakte forrige sesong på lån hos Eddie Howe og Bournemouth hvor det ble 31 kamper og syv mål. Waliseren kan bekle begge kantene, men foretrekker høyrekant. Leeds og Aston Villa er angivelig også interesserte i spilleren.

Foto: Burnleyfc.com

Dale Stephens

31-åringen har lenge vært ønsket av Sean Dyche og det er litt ironisk at bud opp til £8m ble avslått i 2016 og nå melder mange medier at midtbanespilleren er så å si klar for Burnley i en overgang anslått til £1m. Med klausuler og tillegg kan denne øke til £2,5m. Stephens er født i Bolton og har presentert flere av naboklubbene til Burnley; Bury, Rochdale og Oldham.

Potensiell overtakelse

Nyhetsbyrået Reuters (!) melder i dag at ALK Capital er i samtaler med klubbens to største aksjonærer; styreformann Mike Garlick (49,24%) og styremedlem John Banaszkiewicz (28,2%). Nyheten har allerede blitt videreformidlet av andre seriøse nyhetsaktører og det virker ikke å være en Silly season eller «clickbait»-nyhet.

ALK representeres av Alan Pace, med bakgrunn fra den amerikanske børsen Wall Street, Citibank, Lehman Brothers og har i tillegg erfaring som president for Major League-laget Real Salt Lake – som har et samarbeid med Real Madrid. ALK-gruppen sitter på solid kompetanse innen idretten og har allerede innført speider-løsningene AiScout og Player Lens til det britiske markedet.

ALK forsøkte i fjor å kjøpe Sheffield United uten hell og har valgt seg ut Burnley som neste mål. Investorene sitter på solide ressurser og vil sånn sett kunne gi manager Dyche midler til forsterkninger. Spørsmålet blir raskt hva agendaen bak dette er; økonomiske eller sportslige?