Tap i sesongens første kamp

(Leicester 4-2 Burnley): Skadeskutte Burnley fikk en pangstart på kampen med et tidlig mål av Chris Wood, men Harvey Barnes utlignet ti minutter senere. Skadesituasjonen ble ikke bedre når Robbie Brady måtte av banen med skade. En uheldig Pieters ga Leicester ledelsen etter sidebytte og Justin økte like etter timen. Jimmy Dunne fikk en perfekt debut med et mål kvarteret før slutt, men Praet ville det annerledes og og sørget for 4-2 minutter senere.

The Clarets stilte med 14 førstelagsspillere og resten besto av ungdommer og reservelagsspillere. Bardsley fikk sin 300. Premier League-start, mens Jimmy Dunne fikk sin PL-debut i Tarkowskis fravær. 22-åringen hadde en god kamp mot Sheffield United og ville naturligvis følge opp dette med en solid prestasjon på King Power Stadium.

Det ny-etablerte irske forsvaret med Long og Dunne skulle få nok å bryne seg på mot Jamie Vardy. Ikke overraskende var det hjemmelaget som tok styringen og det meste av spillet var på Burnleys banehalvdel. Gjestene fra Lancashire ville ikke la seg pille på nesen og etter å ha kjempet seg til ballen, lekte McNeill seg på kanten og fant en umarkert Charlie Taylor som hadde all verdens tid og rom til å legge inn i feltet. Der vant Chris Wood duellen mot Justin og måkte kula i lengste hjørne! 1-0 til Burnley i det 10.minutt! Var sjekket for uregelmessigheter, men fant ikke noen grunn til å annullere målet.

Gleden ble kortvarig og ti minutter senere sto det 1-1. Hjemmelaget bygget opp angrepet og plutselig havnet kula hos Vardy i feltet. Spissen fant (debutanten) Tim Castange som sendte videre til Burnley-fødte Harvey Barnes (20′). Vingen gjorde ingen feil og utlignet. Jay Rodriguez (22′) forsøkte seg fra avstand, men skuddet gikk et godt stykke til side for Kasper Schmeichel.

Brady (30′) og Barnes (32′) forsøkte seg før Robbie Brady måtte av banen for litt behandling, tilsynelatende en smell i ribbena. Barnes (39′) forsøkte seg på et skudd som Bardsley avverget og like etter på ble Brady erstattet av Pieters.. Burnley hadde på dette tidspunkt kun en skadefri ving i troppen; Dwight McNeill. Tielemans (44′) sendte et skudd rett på Pope og fjerdedommeren la til to tilleggsminutter før lagene ble sendt i garderoben.

Annen omgang startet med en smell på jubilanten Bardsley som heldigvis ikke så alvorlig ut. Kampens første hendelse med ballen var et hjørnespark til gjestene og Jimmy Dunne sendte kula over mål, men for en PL-debut det hadde vært. Det gikk derimot motsatt vei og Leicester sørger for å ta ledelsen i det 51.minutt. Justin fant Tielemans midt på gresset, som sendte en fantastisk gjennombruddspasning til Tim Castange. Sistnevnte sendte et skudd mot mål, men ballen traff foten til Erik Pieters på veien, endret retning og i mål bak en utspilt Nick Pope.

Wood (58′) fikk en kjempemulighet til å utligne, men skuddet var noe svakt og spissen klarte ikke å overliste Schmeichel. Like etterpå var Praet (59′) skremmende nære 3-1. Et mål lå i luften og det var ingen overraskelse når det plutselig sto 3-1. På det andre hjørnesparket havnet ballen hos James Justin etter litt fram og tilbake. Unggutten fikk ballen nærmest umarkert i feltet og sendte kula på skremmende enkelt vis i nettet i det 61.minutt.

Burnley slet med kontringene til hjemmelaget og virket ikke komfortable i de situasjonene, men de forsvarte seg med nebb og klør. Heroisk innsats. Jay Rodriguez (67′) sendte kula like over mål og tre minutter senere ble han byttet ut med Matej Vydra. Burnley fikk et frispark i det 73.minutt og unge McNeill leverte kula fra flagget. Ballen gikk i feltet og fant hodet til debutanten Jimmy Dunne, forsvareren sendte kula hardt og kontant i nettet! For en debut for 22-åringen og 3-2!

Pieters (76′) fikk en fin mulighet til rette opp det uheldige selvmålet tidligere i kampen, men skuddet gikk rett på keeperen. Minutter senere sørget Dennis Praet for Leicesters fjerde mål etter å ha lurt unna Dwight McNeill (forferdelig defensivt arbeid forøvrig) og plasserte skuddet i hjørnet med et praktfullt skudd. 4-2 i det 78.minutt.

The Clarets hadde lite å stille opp med og det blir vel riktig å si at pusten ble luften ut av dem selv om Brownhill (87′) fikk en fin mulighet på frispark. Kort tid senere traff Chris Wood (88′) stolpen! Bardsley (88′) fulgte opp med et skudd like over mål før fjerdedommeren la til tre tilleggsminutter.

Det endte med et tap for the Clarets og en ting var soleklart tydelig; Burnley trenger flere spillere.

Leicester: Schmeichel, Castange, Ndidi, Söyüncü, Justin, Mendy, Tielemans, Praet (Albrighton 82), Barnes (Morgan 90), Perez (Maddison 62), Vardy
Innbytter: Ward, Fuchs, Morgan, Albrighton, Choudhury, Maddison, Iheanacho
Gule kort: Mendy 24

Burnley: Pope, Bardsley, Long, Dunne, Taylor, Westwood, Brownhill, McNeill, Brady (Pieters 39′), Wood, Rodriguez (Vydra 70)
Innbyttere: Peacock-Farrell, Thomas, Pieters, Lowton, Benson, Vydra, Glennon
Gule kort: Rodriguez 7, Bardsley 90+1