Ungguttene strålte i cupen

(Millwall 0-2 Burnley): Oppgjøret startet på verst tenkelig vis med en skade på Jay Rodriguez etter kvarteret. The Clarets spilte bra og hadde god kontroll på første omgangen som ble avsluttet med et herlig mål av Brownhill. Begge lag fikk vist seg fram etter sidebytte og Matej Vydra punkterte kampen på overtid.

Som forventet gjorde Sean Dyche flere endringer til cup-runden og lot flere av de oppadkommende ungdommene få prøve seg. Peacock-Farrell, Thomas og Benson fikk alle starte oppgjøret. Det startet rolig på the Den og det var egentlig ingen store muligheter før Jay Rodriguez måtte av banen grunnet skade.

Hutchinson (24′) skapte kampens første mulighet på hjørnespark, men sendte ballen over målet til Peacock-Farrell. Matt Lowton (33′) prøvde seg fra avstand like etter halvtimen, men sendte kula til side for mål med god margin. Matej Vydra (40′) fulgte opp med et skudd like til side for mål etter å ha fintet unna Millwall-forsvarer Fergusson.

Unge Josh Benson viste seg virkelig fram i hjertet av midtbanen med gode pasninger og godt overblikk. I det 44.minutt fikk Burnley tildelt hjørnespark. Unge McNeill leverte ballen fra flagget og inn i feltet. Etter klarering og etterfulgt av litt klabb og babb havnet ballen hos Josh Brownhill midt på Millwalls banehalvdel, ca 30 meter unna mål. Midtbanespilleren tok noen steg og sendte avgårde en salve som gikk rett i nettet bak keeper Bialkowski. Det var Brownhills første mål for Burnley og hvilket mål det var!

Annen omgang startet med et bytte for hjemmelaget og var etterfulgt av et par gule kort til Burnley. Etterhvert fikk Millwall et lite grep om kampen og presset Burnley, men gjestene forsvarte seg resolutt og heltemodig. Spesielt den unge midtstopper-duoen Dunne/Thomas fortjener skryt for jobben de la ned. Midtveis i annen omgang var det Burnley sin tur til bytte mannskap og målscorer Brownhill ble erstattet av Westwood.

McNeill fikk en stor mulighet til å notere seg en praktfull målgivede etter å ha vist sine dribleferdigheter og lagt inn i feltet til Wood (73′), men tårnspissen sendte ballen utenfor. Kort tid senere var Dunne (75′) et hårstrå unna sitt andre mål for the Clarets og det var med iskald flaks at Hutchinson klarte å avverge i siste liten.

Med ti minutter igjen valgte Dyche å bytte ut McNeill som fortjente en hvil og sendte utpå unge Anthony Driscoll-Glennon, som fikk sin debut. Sluttminuttene bar preg av en høyt Millwall-press, noe som tvang Burnley til å måtte forsvare seg. Hutchinson (89′) fikk en god mulighet til å utligne, men sendte ballen istedenfor over mål fra kort avstand.

Innbytter Driscoll-Glennon fikk vist seg fra en spennende side og hadde to fine innlegg mot Chris Wood, men det var Vydra (90′) som fikk den beste muligheten til å punktere kampen. Spissen mottok ballen i utkanten av feltet, dempet den pent, vendte og sendte kula mot mål. Millwall-forsvaret fikk avverget i siste liten.

Spissen trengte et forsøk til. Etter å ha jobbet utrettelig gjennom hele kampen, måtte tsjekkeren vente til det første tilleggsminuttet. Spisskollega Wood fant Vydra midt i feltet, som klinket til og fikk punkterte kampen med et velfortjent mål og sikret videre avansement i cupen. Det endte 2-0 på the Den.

Millwall: Bialkowski, Ferguson, Wallace, Hutchinson, Romeo, Bödvarsson, Williams, Thompson, Mahoney, Smith, Parrott (Bennett 46)
Innbyttere: Wallace, Pearce, Woods, Bennett, Burey, Muller, Wright

Burnley: Peacock-Farrell, Taylor, Dunne, Thomas, Lowton, McNeill (Driscoll-Glennon 81), Brownhill (Westwood 72), Benson, Pieters, Rodriguez (Wood 15), Vydra
Innbyttere: Wood, Westwood, Norris, Bardsley, Long, Goodridge, Driscoll-Glennon
Gule kort: Brownhill 53, Lowton 55, Westwood 77