Stephens blir Burnley-spiller

Sean Dyche har i lang tid ønsket å hente Dale Stephens til Turf Moor. Etter flere mislykkede forsøk i 2016, kan sjefen endelig smile over å ha hentet mannen til Burnley. Midtbanespilleren skriver under en to års avtale med Lancashire-klubben.

Dale Stephens har gjort sine saker bra for Brighton de siste årene, men som følge av forsterkninger har han havnet stadig bakover i køen. Burnley benyttet seg av denne situasjonen og signerte 31-åringen som har fartstid fra flere av naboklubbene; Bury, Rochdale og Oldham, i tillegg til å være født i Bolton. Et steinkast unna Burnley. Lengst fartstid har han i Brighton med 213 kamper og 14 mål. Overgangen er verdsatt til £1m og har klausuler og tillegg som kan øke til £2.5m.

Foto: BurnleyFC.com

Han er en spiller jeg historisk sett har likt lenge og han passer til den finansielle modellen vi har, men han er også en spiller vi verdsetter. Han er en erfaren spiller som jeg har forsøkt å hente tidligere og jeg har for vane å holde meg mine mål. Dale kommer til å tilføye ro, erfaring og samhandling. Jeg er sikker på at han kommer til å finne seg til rette i gruppen med måten spillerne våre knytter bånd og arbeidsmoralen deres. Jeg er sikker på at han kommer til å kjenne seg igjen i alt det og forhåpentligvis gjøre det bra her, sa Dyche på pressekonferansen etter Millwall-kampen.

Stephens blir tildelt trøye nummer 16.