Sportsdirektør Frank McParland forlater Burnley

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Frank McParland ble hentet til Turf Moor tidlig i år og har bidratt de burgunder- og lyseblå med rekrutteringen siden da, men velger nå å bytte beite og flytter på seg til Skottland og Rangers.

Sportsdirektøren ble tilbudt å gjenforenes med sin nære venn og Rangers-manager Mark Warburton, noe han takket ja til og inntar sin nye rolle 18.oktober. Den tidligere Liverpool-speideren innrømmer at det var med et tungt hjerte han valgte å bytte beite, men understreker at klubben er i gode hender.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Der har vært en tøff avgjørelse fordi jeg respekterer det Burnley har gjort for meg i løpet av denne korte tiden, sa McParland. Staben, støtteapparatet, spillerne og fansen har vært herlige i å ønske meg velkommen til å så sammensatt klubb, men jeg og Mark går langt tilbake. Vi hadde et nært vennskap over ni år og vi har jobbet sammen på profesjonelle basis i fire eller fem år. 

– Tanken på å gjenforenes med han, var rett og slett for stor. Det var aldri på bakgrunn av klubben, fordi Burnley er en fantastisk klubb som jeg er stolt over å ha jobbet for, men jeg kunne ikke takke nei til muligheten over å jobbe med Mark og det det er med et tungt hjerte at jeg bestemte meg for å forlate. 

– Det Burnley-fansen må huske på å verdsette er at jeg kun var 1/4 av rekrutterings-laget. Kjernen som identifiserte og dro i land alle sommerens forsterkninger er her fortsatt. Daglig leder David Baldwin er meget kunnskapsrik og kompetent innen forhandlinger, styreleder Mike Garlick er veldig på hele prosessen og så er det manager Sean Dyche, hvis suksess snakker for seg selv. 

Foto: BurneyFC.com
Foto: BurneyFC.com

Hele fundamentet forblir på plass og med de rette personene til å drifte det, jeg vet de kommer til å fortsette å ta de rette avgjørelsene som vil komme klubben til gode og ta den fremover. Jeg ønsker alle i Burnley FC alt godt og er sikker på at klubben har en lys fremtid i møte, sa McParland.

Sean Dyche benyttet også anledningen til å takke Frank McParland for innsatsen etter ansettelsen som sportsdirektør. Manageren fortalte at klubben fikk sikret McParlands tjenester i mai.

– Det er trist å miste Frank fordi han har gjort mye bra for oss. Som person kommer jeg veldig godt overens med han og respekterer jobben han gjør, jeg snakket med han i morges og håpet at ville revurdere tilbudet, men han hadde allerede tatt avgjørelsen. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Det har hele tiden vært en tanke i bakhodet at han hadde et godt forhold til Ranger-manager Mark Warburton og assistenten David Weir, noe jeg også har og forskjellen er at de dro til Rangers og har gjort det trolig der. Vi vet alle at det hender, men det gir deg en bedre sjanse til å utvikle klubben. 

– De fleste klubbene har det slik når man kommer inn, så vil man vinne på banen og når det starter så bygger det mye tro rundt deg og strukturen. Jeg har blitt gitt tid til å gjøre der her og det samme har Mark fått hos Rangers, nå kan vi begynne å sette sammen puslespillet i det større bildet. 

– Vi skjønner alle at Ranger er en stor klubb som kommer til å regjere ligaen denne sesongen med den manageren og laget de har. Kanskje er det noen utfordringer, men samtidig er det en personlig forbindelse og vi takker han for innsatsen. Han har jobbet hardt for oss og gjort mye bra forretninger, så vi ønsker han alt godt – selv om jeg ville likt at han ble litt lenger, sa Dyche.

– Folk må ikke glemme at i løpet av de 18 første månedene så hadde vi en liten stab og måtte foreta mye av rekrutteringer på egen hånd. Det er mye som går inn i ideen med å rekruttere og Frank var en del av det, men det er mye informasjon som fordeles og vi må se framover, la Mike Garlick og David Baldwin til.