Sportsdirektøren om sin nye rolle

Frank McParland pressekonferanseKlubbens nye sportsdirektør Frank McParland forteller i et rykende ferskt intervju at hans jobb blir å gjøre alt i sin makt for å hjelpe Sean Dyche med å sprette tilbake til Premier League på første forsøk.

McParland startet raskt med arbeidet etter ansettelsen og skal gjøre det som er mulig for å identifisere nøkkelspillere som vil skli inn i laget, i tillegg til å holde ett øye med rekruttering på ungdomsnivå. Klubbens nye sportsdirektør har hatt roller som hovedspeider og har jobbet under store navn som Gerard Houllier, Rafael Benitez, Kenny Daglish og nylig Brendan Rodgers. McParland forteller at Clarets-fansen kan se fram til en sommer med nye ansikter som følge av den uunngåelige exit’en til Danny Ings.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Det blir en stor sommer for klubben. Det er stort for enhver klubb, men vi har akkurat kommet ned fra Premier League og målet vårt er å komme oss tilbake dit så raskt som mulig. Det er helt klart det manageren vil og jeg er her for å hjelpe han så mye som mulig.

– Vi må rekruttere godt, så jeg må jobbe hardt med manageren og alle andre for å gjøre så godt som mulig for å hente inn gode (forsterkninger). Jeg mener vi er i god stand, klubbens finanser er trygge og jeg mener det vil vedvare grunnet klubbens flittighet, men det er sikkert at spillere vil komme inn portene i sommer. 

– Rollen som sportsdirektør involverer å hjelpe manageren å se på nye spillere, ta seg av kontrakter for eksisterende spillere, jobbe for akademiet – som står mitt hjerte nær – og speide, som er en stor del. Jeg er koblingen som løper gjennom klubbens ryggrad, men rollen som manager er tøff og han kan ikke gjøre alt. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– De må konsentrere om laget og taktikkene, det er vanskelig å også måtte ta seg av overganger, speiding og vedlike klubbens filosofi helt ned til ungdomslaget. Jeg kommer til å jobbe tett med Sean rundt alt det og forsikre oss at vi er justert i alt vi foretar oss. 

– Min rolle er å anbefale spillere i lag med speiderne. Det er mye mer enn et par øyne og vi gjør mye forarbeid. Vi kommer til å gjøre tabber, men forhåpentligvis vil jobben minimalisere tabbene. Det er også snakk om spillerne han (Sean Dyche) vil ha og hvis vi presenterer en spiller for Sean og han ikke liker det han ser, så kommer han ikke til klubben – så enkelt er det, avsluttet McParland.