Stolt sjef

Manager Dyche ser tilbake på en sesong med stolthet etter at the Clarets avsluttet Premier League-eventyret med flagget heist til topp takket være et mål av Danny Ings tidlig i første omgang. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Danny Ings’ 11. mål denne sesongen ga the Clarets deres andre strake borteseier og tangerte poengsummen fra 2009/10-sesongen. Videre ble det også deres tredje strake kamp uten baklengsmål, noe som passer utmerket for Tom Heaton som har blitt klart opp til det Engelske landslaget.

Manageren forteller at klubben rykker ned, men med mye positivt som byr på tro på en kjapp retur til eliten.

– Vi ville avslutte sterkt og ikke bare med et resultat, men helhets-følelsen, sa Dyche. Det er vanskelig å vinne kamper på dette nivået, men jeg mener energien og spillernes vilje var synlig nok en gang. Mange har sagt at vi ikke kom til å klare å gå hardt ut gjennom hele sesongen, men jeg kan henviste til statistikker som viser det motsatte. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Mentaliteten er en viktig ting uansett hva og spesielt i profesjonell sport. Vi har bygget en kultur og et miljø som antyder at vi gir alt hele tiden. Det blir en innstilling og den har vi, hadde vi hatt de øyeblikkene med klarhet i visse anledninger, så ville vi fortsatt vært i Premier League. Det skjedde ikke, men fansen vår vet at det er historie bak historien. 

Fungerte ikke ting for deg og du detter ut av Premier League, så er gjør det med stil og det tror jeg vi gjorde. Vi har prøvd å være en del av den og ikke bare ved å håpe, vi har vært frampå mot alle og prøvd oss på alle overalt. 

Jeg tenker at vi har stått for noe og det er en god beskjed å sende ut, hvordan klubben, staben og spillerne oppfører seg – det er viktig for Burnley. Fansen vår har fantastiske og det har vært noen virkelig gode ting som har kommet ut av denne klubben denne sesongen. 

– Ti kampen uten baklengs i Premier League og en keeper som har blitt kalt opp på det engelske landslaget. Det har vært en reise og denne klubben er i betraktelig bedre tilstand enn det den var for to- og et halvt år siden, så vi reflekterer over det med stolthet og skuffelse, avsluttet Dyche.