Stolt

Sjefen var stolt over spillerne etter at de sikret en 15.plass i ligaen, spesielt etter det som trygt kan beskrives som en dårlig start på sesongen.

The Clarets klarte ikke å stoppe Arsenals stjernegalleri på eget gress, men kampen kunne raskt hatt en annen tone hvis Barnes og Wood hadde klart å sette ballen i nettet. Sjefen foretrakk å se på det større bildet der Burnley klarte å snu en trend der de snuste på nedrykksplassen ved juletider, men klarte å snu det og sikret sin fjerde kontrakt i Premier League. Det har ikke skjedd siden 1971.

Foto: Burnleyfc.com

Jeg var ganske fornøyd med prestasjonen mot et godt lag. Vi kunne ha ledet til pause og da hadde kampen sett annerledes ut, men sesongen sett under ett er jeg veldig fornøyd. Det er mye som har skjedd denne sesongen og det har vært en utfordring, men samtidig en sesong vi har satt pris på. Fordi vi var i ganske dårlig form ved juletider, men klarte å snu det og det er fantastisk.

Vi har sett at alle lag med slik formkurve og som rykket ned, så å snu det i andre halvdel av sesongen har vært min største oppnåelse som manager. Å jobbe med det, sette laget sammen igjen med staben og sette sammen et lag som kunne vinne kamper. På toppen av det så har spillerne levert. Mentaliteten og styrken de har vist er utrolig og til syvende og sist høstet vi frukter av det. Det har ikke bare vært taktisk, det er snakk om miljøet også. Spillerne vet hvordan de skal angripe kamper og levere prestasjoner som gir poeng.

Foto: BurnleyFC.com

Tar man i betraktning sesongstarten vi hadde og skadene som dukket opp underveis, så er det fantastisk å ha den mentale styrken vi har sett. Det har vært en tøff sesong på mange måter og Europa-spill var en ære å få være med på. Spesielt siden det har vært 50 år siden sist. Jeg hørte mye om klubbens historie når jeg kom hit og nå skriver vi den for hver sesong og det er herlig for spillerne. De vet det ikke enda og kanskje ikke jeg heller, men det vil komme en tid i livet når jeg kommer til å se tilbake og innse hvor mye god jobb som ble lagt ned, avsluttet Dyche.