Tap i sesongens siste kamp

(Burnley 1-3 Arsenal): Burnley hadde et par fine sjanser til å ta føringen i første omgang, men the Clarets feilet, der lykkes Aubameyang. Ashley Barnes reduserte og ga Burnley et håp, men Nketiah satte inn spikeren i kisten på overtid.

Ingen av lagene hadde noe å spille for og det startet friskt på Turf Moor med et offensivt Arsenal. Heaton pådro seg gult kort for en redning i gråsonen, i praksis hands, og gjestene fikk frispark fra farlig posisjon. Frisparket havet på hodet til Aubameyang (4′) som traff stolpen! Hjemmelaget ville ikke la seg pelle på nesten foran egne fans og Barnes (8′) fikk testet ut keeper Leno, mens og Cork (8′) fulgte opp på returen.

Det var jevnt på Turf Moor, men dommer Mike Dean er ikke kjent for å være nevneverdig god. Etter et hjørnespark ville Leno sette i gang spille raskt og løp rett i rygget på Barnes – tydeligvis med vilje, Barnes falt, reiste seg raskt opp og konfronterte Leno, men det fikk han gult kort for. Klassedømming av klassedommer Dean.

I det 27.minutt var Chris Wood ufattelig nære å sende Burnley i føringen med et skudd fra 20 meter, men kula traff stolpen. Leno var sjanseløs. Minutter senere fikk Burnley nok en kjempesjanse, denne gang var Matt Lowton (30′) fryktelig nære! I Anledningen havnet Konstantinos Mavroponos i duell med Chris Wood og grekeren trengte behandling.

Det fortsatte med tennis fram mot pause og Willock (46+2) var siste til å utfordre en keeper, men det ble ingen mål. Etter sidebytte startet gjestene friskt og i det 52.minutt kom kampens første mål. Jack Cork sendte kula bakover til Ben Mee, men ballen var upresis og forsvareren klarte ikke å plukke den opp. Dermed var det fritt fram for Pierre-Emerick Aubameyang til å fosse fram og sende gjestene i føringen.

Ti minutter senere var Arsenal i angrep og Burnley klarte ikke å klarere i eget felt. Iwobi la inn ballen mot bakerste til Pierre-Emerick Aubameyang som var rett mann på rett sted og bredsidet ballen i nettet. 2-0 til Arsenal i det 62.minutt. Burnely sendte utpå Johann Berg Gudmundsson og eventyreren gjorde et umiddelbart inntrykk. Burnley satte i gang et stormkjør mot Arsenal-feltet og etter noen forsøk, havnet kula hos eventyreren på kanten. Berg Gudmundsson la inn i feltet og rett på hodet til Ashley Barnes. 1-2 i det 65.minutt!

Mikhtaryan (69′) og Aubameyang (72′) kunne ha satt spikeren i kisten på Turf Moor, men enten hadde de ikke flaksen med seg, eller så var Tom Heaton i veien. Med kvarteret igjen var det på tide med en annen trussel på Turf Moor: Peter Crouch.

Londonerne var det bedre laget og fortsatte å kjøre mot Burnley-målet. Nketiah (77′) og Aubameyang (79′) skapte trøbbel for forsvaret. Robbie Brady ble sendt utpå mot slutten av kampen og Peter Crouch (82′) fikk nesten heltestatus på Turf Moor med en fin mulighet rett foran mål.

Matt Lowton ble kåret til banens spiller for the Clarets og fjerdedommeren la til fire tilleggminutter. På overtid dukket Edward Nkeitah (90+4) opp og fikk satt spikeren i kisten. Dermed gikk Burnley på sitt tredje strake tap.

Burnley: Heaton, Lowton, Mee, Tarkowski, Taylor, Hendrick (Brady 81), Westwood, Cork, McNeill (Berg Gudmundsson 65), Barnes, Wood (Crouch 75)
Innbyttere: Hart, Long, Ward, Brady, Berg Gudmundsson, Crouch, Vydra
Gule kort: Heaton 3, Barnes 21, Tarkowski 45+2, Lowton 47, Cork 74

Arsenal: Leno, Lichtsteiner, Mustafi, Mavropanos (Koscielny 33), Monreal, Guendouzi, Elneny, Mikhtaryan, Willock (Nketiah 61), Iwobi, Aubameyang
Innbyttere: Cech, Kolasniac, Koscielny, Matiland-Miles, Xhaka, Lacazette, Nketiah

Dommer: Miek Dean
Tilskuere: 21.461