Styret: – 15 «topp kandidater» til jobben

Burnleys styreformenn John Banaszkiewicz og Mike Garlick forteller i et intervju om klubbens fremdriftsplan rundt Eddie Howes arvtager. Duoen røper at det har kommet inn ett sted mellom 15 og 20 kandidater og styret kommer til å sette seg ned de kommende dagene og vurdere hvem som blir den neste Burnley-manageren. Håpet er å ha erstatteren klar til Cardiff-kampen mot slutten av måneden. 

Foto: BurnleyFC.com

De to styreformennene røper at klubben har startet på intervjuprosessen på jakt etter Howes erstatter og innrømmer at det er fler enn 15 «topp kandidater» til rollen. Enn så lenge tar Pashley over roret og styrer førstelaget, mens styret jobber med ansettelsen i bakgrunnen og håper å ha en ny manager klar til Cardiff-kampen 27.oktober.

Vi har mottatt et sted mellom 15 og 12 søknader på stillingen og kommer til å se nærmere på fler av kandidatene de kommende dagene, sa Garlick. Vi har mottatt søknader fra både erfarne og uerfarne kandidater, men det er et interessant utvalg kandidater. Rent tidsmessig tror jeg ikke vi kommer til å ha noen på plass innen lørdag eller tirsdag for den saks skyld, vi ønsker å ta tiden det tar og finne den rette kandidaten fordi det blir en stor ansettelse for oss og vi ønsker å legge til rette for det lange løp.

Foto: BurnleyFC.com

-Muligheten er der for den rette kandidaten fordi har 30 kamper igjen å spille og vi har platformen der laget har stort potensiale og historien gjør jobben til en attraktiv posisjon, la John B til.

Dette betyr at ungdomstrener Pashley blir å ta over førstelaget de neste to kampene og i sin første kamp som manager blir det et møte med sin tidligere klubb, Blackpool. Etter å ha fått sin Burnley- debut i 1973 ble det over 200 kamper for the Seasiders.

Vi er henrykt over at Terry var over roret. Han tar imot jobben med åpne armer og spillerne tar han imot med åpne armer, det andre er at de kandidatene vi kommer til å se på de kommende dagene – en av dem kommer til å få jobben og kommer til å se kampen mot Blackpool på TV lørdag kveld. Så for spillerne og laget som helhet er dette en viktig kamp, avsluttet Garlick.