Super-Sam: – Fantastisk

The Clarets tok imot erkerivalene  Blackburn Rovers i en strålende Cotton Mills-derby som endte med poengdeling, takket være en sen utligning av Sam Vokes som stadig oftere viser seg å være en joker for Burnley etter overgangen fra Wolverhampton i sommer. 

Foto: BurnleyFC.com

Sam Vokes ga Turf Moor-fansen noe å juble for, i det han nikket inn utligningsmålet for de lilla- og lyseblå i sluttminuttene og sørget for å gi the Clarets et viktig poeng mot erkerivalene fra Lancashire. Burnley sløste med sjansene og burde ha ledet med flere mål til pause, noe gjestene utnyttet og tok ledelsen midtveis i første omgang, men byttene manageren gjorde, skulle vise seg å være instrumentale.

Junior Stanislas la inn kula på et frispark og traff hodet til med-innbytter Vokes som ikke gjorde noen feil og satte ballen i nettet til ellevill jubel fra et fullsatt Turf Moor. Vokes ble dermed den første spilleren som har nettet mot erkerivalene på eget gress siden 1978.

– Den plaserer seg blant de som er høyest av alle, bekreftet Vokes. Det var et fantastisk øyeblikk å kunne score i et deby som dette foran egne fans, så det var en flott dag. Når man får fem eller ti minutter fra benken, så gir det alltid en mulighet til å gjøre et inntrykk, så det å få målet var en fenomenal følelse. Midtstopperne deres spilte veldig bra og det var vanskelig for Chas (Charlie Austin) alene på topp. 

Når jeg kom innpå, ble det en litt annen vinkel på det og et annerledes angrep, går jeg ut i fra. Men å få målet på tampen av kampen var fantastisk, å kunne score foran hjemmefansen var en fenomenal følelse. Selv etter det viste vi karakter, fortsatte å presse og kunne ha vunnet kampen. Det var en fantastisk anledning der guttene holdt hodet kaldt og spilte bra i første omgang når vi var ovenpå. Det var mange sjanser da og burde ha ledet med et par, men når jeg kom inn så utgjorde det en forskjell i angrepet, avsluttet Vokes.