Surt tap i London – igjen

(Arsenal 3-1 Burnley): Hjemmelaget tok en tidlig ledelse i første omgang og økte tidlig i annen omgang. Burnley forsvarte seg godt, men Arsenals kliniske angrep-spillere gjorde det vanskelig i London. Ashley Barnes fikk redusert etter timen, men Iwobi satte spikeren med et offsidemål på overtid.

Burnley startet oppgjøret i London med fem forsvarer nok en gang, men denne gang var det to angripere på topp i en spennende 5-3-2-formasjon. Koiki og McNeill var to navn som sjeldent er å se i lagoppstillingen, men de varmet benken.

Hjemmelaget startet med en meget god sjanse av Maitland-Niles (2′) og Burnley fulgte opp minuttet senere med Westwood (3′). Arsenal så mest til ballen og kom til et par spennende muligheter der Elneny (8′) kom nærmest, men det ble ikke mål før kvarteret spilt.

Özil sender en finfin pasning til til Kolasinac ved dødlinja. Midtbanespilleren sender videre til Pierre-Emerick Aubameyang (14′) som ikke gjør noen feil og sender hjemmelaget i føringen. 1-0 til Arsenal. Det fulgte opp med spennende spill fra hjemmelaget, men Burnley forsvarte seg godt.

På tross av mye ballbesittelse, så klarte ikke Arsenal å skape stort i møte med Burnley-forsvaret. Det ble noen gode løp, men ikke så mange farlige muligheter av disse. Mot slutten av omgangen så Burnley mer til ballen og skremte hjemmelaget ved et par anledninger, men det ble ingen fler mål.

Etter sidebytte skulle det starte så bra. Arsenal fikk ryddet opp en Burnley-kontring og satte i gang et raskt angrep. Noen pasninger senere havnet ballen nok en gang hos Pierre-Emerick Aubameyang som ikke gjorde noen feil og 2-0 i det 48.minutt.

Lancashire-laget flekket med tennene og et frispark i det 62.minutt ga etterlengtet uttelling. Litt klabb og babb etter et Westood-innlegg havnet hos Ashley Barnes. Spissen sende av gårde et hardt skudd og redusert i det 63.minutt! 2-1. Samme mann kunne ha satt inn 2-2 fem minutter senere, men dommeren blåste frispark imot. Det var så vidt Arsenal-forsvaret fikk hentet seg før Jack Cork (70′) sendte et farlig skudd mot Leno i buret, men gikk ballen fløy over mål.

Hjemmelaget var best i nærmere en time, men mistet kreftene etterhvert som kampen nærmet seg det siste kvarteret. Det utnyttet Burnley til det fulle og skremte London-laget ved flere anledninger. Sjefen så muligheten og byttet ut spissene, inn kom Vokes og Vydra.

Innbytter Vydra (79′) fikk uttelling nesten umiddelbart, men ble dømt frispark imot etter at Xhaka gjorde seg til en verdig Oscar-kandidat.Taylor (81′) prøvde på en blanding av pasning og skudd kort tid senere, men traff sideveggen. Inn kom Lowton – det skulle angripes.

Vydra var på farten nok en gang i det 83.minutt, men ble blåst for offside – en feil avgjørelse av linjedommeren i følge reprisebildene. Arsenal ble farligere i sluttminuttene, men klarte ikke å overliste Burnley-forsvaret som gjorde en god jobb. Fjerdedommeren la til fem tilleggsminutter.

I det første tilleggsminuttet kontret hjemmelaget og ballen havnet hos Alex Iwobi – som var i offside – og satte ballen i nettet fra kort hold. Dommeren lot målet stå. Urettferdig av dommeren og nok et rop om VAR i Premier League. 3-1.

Det ble nok et tap i London.

Arsenal: Leno, Maitland-Niles, Sokratis, Monreal (Lichtsteiner 37) Kolasinac, Guendouzi, Elneny (Torreira 60), Xhaka, Özil, Lacazette (Iwobi 77), Aubameyang
Innbyttere: Cech, Lichtsteiner, Saka, Iwobi, Ramsey, Torreira, Nketiah
Gule kort: Sokratis 41, Guendoui 59,

Burnley: Hart, Taylor, Mee, Long, Tarkowski, Bardsley (Lowton 82), Westwood, Cork, Hendrick, Wood (Vokes 77), Barnes (Vydra 77)
Innbyttere: Heaton, Gibson, Koiki, Lowton, McNeill, Vokes, Vydra
Gule kort: Barnes 36, Wood 46, Mee 60, Westwood 90+2