Tapte i toppkampen

(Burnley 2-3 Leeds Utd): Hjemmelaget var totalt dominerende i første omgang og gikk til pause med en sterk 2-0 seier.  Etter sidebytte, tok kampen en vending hvor Leeds var det dominerende laget og Burnley rotet bort sieren.

Gjestene var de som fikk kampens første mulighet allerede etter to minutter, men slakket av deretter. De kommende 25 minuttene var Iwelumo, Rodriguez, Wallace og Elliott nære med å sende hjemmelaget i føringen. Claret-fansen måtte vente til det 27.minutt før de kunne slippe jubelen løs; på hjørnespark prøver Bikey i lufta, men blir godt omringet, så det er Easton som putter inn kampens første mål. Dette var også forsvarerens første mål på over to- og et halvt år.

Man trengte ikke å vente lenge før Turf Moor kunne juble igjen. Nøyaktig ti minutter senere, sender Carlisle en lang ball mot Leeds-målet, der er Rodriguez, som klinker til og sender kula under bena på Schmeichel. Før dommeren blåste av til pause fikk også Cork mulighet til å øke ledelsen, men ballen fløy like over mål.

Etter sidebytte og andre omgangens første Leeds-sjanse ble godt benyttet: et Leeds-angrep ender med at Gradel får ballen på tolv meter, gjør ingen feil og 2-1 etter 53 minutter. Burnely prøvde å ta igjen umiddelbart med Elliotts innlegg fra kanten, men Iwelumo klarte ikke å utnytte sjansen.

Det var derimot gjestene som satte igang et flott angrep på høyrekanten med en Collins på løp, som la inn mot feltet til Becchio som fra kort avstand utlikner etter 66 minutter.

Kampen jevnet seg ut både i sjanser og ballbesittelse. Noen bytter ble foretatt, noen sjanser til og kampen nærmet seg sluttminuttene. 85 minutter viste klokken når Leeds igjen er på farten, Howson fosser fremover mot Lee Grant i Burnely-buret, klinker til og kula havner i nederste hjørne. 2-3.

Fortvilte Burnley-spillere prøvde forgjeves med flere desperate forsøk i kampens siste fem minutter uten hell.

Burnley: Grant, Mears, Easton, Carlisle, Bikey, Marney, Cork, Elliott, Iwelumo (Thompson 72), Rodriguez, Wallace (Guidetti 79).
Innbyttere: Duff, Alexander, Edgar, Harvey, Jensen.

Leeds: Schmeichel, Connolly, Bruce, Collins, Gradel, Kilkenny (McCormack 64), Becchio, Howson, Johnson, Snodgrass, McCartney.
Innbytter: Paytner, Sam, Faye, Hughes, Somma, Higgs.
Gule kort: Collins 30, Howson 54, Johnson 62

Dommer: R.Booth
Tilskuere: 20.453