Thompson og McDonald forlater Turf Moor

Den skotkse duoen Steven Thompson og Kevin McDonald har ikke blitt tilbudt kontraktsforlengelse ettersom de ikke figurerer i Eddie Howes fremtidsplaner og forlater dermed Burnley FC.

Ikke overraskende forsvinner også Remco van der Schaaf, mens driblefanten Wade Elliott blir i Burnley til 2013.

Manager Eddie Howe har denne uken vært i samtaler med samtlige spillere om deres fremtid i klubben – både Thommo og Kev har kontrakter som løper ut neste måned, kontrakter de ikke får fornyet og må dermed lete etter andre arbeidsgivere.

Vi takker begge spillerne for deres innsats i løpet av tiden deres på Turf Moor og vi ønsker dem begge lykke til videre, lød Howes kommentar.

Thompson (32) kom fra Cardiff i august 2008 og har i løpet av sine tre sesonger i klubben vært med på både opp- og ned turene, men den tidligere Rangers-spissen har vært brukt som en innbytter denne sesongen og har funnet nettet tre ganger.

Kevin McDonald (22) derimot har tilbrakt mesterparten av sesongen på lån (Scunthorpe og Notts County), men får ikke fornyet kontrakten som ble gitt av Owen Coyle. En tredje spiller som også forlater Turf Moor er Remco van der Schaaf (32) som har fått minimalt med spilletid for Burnley de siste sesongene og har vært på lån hos Danske Brøndby IF de siste to årene.

En spiller som derimot har fått forlengelse er Howes tidligere kollega fra Bournemouth, Wade Elliott (32). Midtbanespilleren som skrev under kontrakt i desember ifjor, men har nå sikret seg arbied i den lilla- og lyseblå trøyta til juni 2013.