Tragisk, rett og slett tragisk!

(Burnley 1-2 Leicester): Leicester fikk Maguire utvist like etter kampstart og Burnley burde hatt et godt utgangspunkt i 86.minutter. Gjestene tok føringen, men McNeill utlignet kort tid senere. På tross av press og sjansesløseri klarte ikke hjemmelaget å sende ballen på Schmeichel. Jamie Vardy sørget for tre poeng til Leicester i det siste spilleminutt og Burnley kan vise til sitt fjerde strake tap på rad.

Sean Dyche gjorde kun ett bytte i lagoppstillingen; eventyreren Berg Gudmundsson erstattet Jeff Hendrick. For Burnleys del startet det perfekt med et direkte rødt kort til Harry Maguire (4′). Johan Berg Gudmundsson fikk ballen på løp og satte fart mot Leicester-målet, forsvareren klumset det litt til og løp i bena på islendingen. Dommeren var ikke i tvil og viste direkte rødt kort. Det ble frispark og Berg Gudmundsson (5′) tvang fram en god redning fra Schmeichel. Påfølgende hjørnespark ble klarert.

Hjemmelaget hadde kontroll på omgangen med McNeill og Berg Gudmundsson som skapte hodebry for gjestene på kantene, mens Barnes og Wood holdt midtstopperne på tå-hev. Wood (12′) og Barnes (14′) skapte de største mulighetene.

Midtveis i omgangen jevnet det seg litt ut og Leicester skapte noen halvsjanser fra dødballer. Burnley ga fra seg ballen på midtbanen og Maddison utfordret James Tarkowski like utenfor feltet. Tarky felte James Maddison like utenfor feltet og Leicester fikk et frispark. Samme mann sendte ballen i krysset med en utsøkt skruball. 1-0 til Leicester i det 33.minutt.

Burnley lot seg ikke pille på nesen og fem minutter senere kom utligningen. Burnley snappet opp kula på eget felt og Wood fikk vist sine ferdigheter. Spissen fant Cork på løp, som serverte McNeill. Unggutten sendte videre til Taylor som kom seg fremover og sendte kula tilbake til Dwight McNeill, 19-åringen ladet kanonen på 16-metersstreken og utlignet på perfekt vis. 1-1 i det 38.minutt. Fram mot pause var the Clarets mest på hugget, men det ble ingen flere mål.

Annen omgang startet med en god mulighet av Harvey Barnes (46′). De påfølgende ti minuttene var det høy underholdnings-faktor på Turf Moor. Jack Cork (51′), Ashley Westwood (52′) og Maddison (53′) prøvde seg uten å endre stillingen.

Chris Wood (65′) fikk opp pulsen på Turf Moor med en kjempesjanse fra kort hold, men Woody tok en Ashley Barnes istedenfor og sendte kula himmelhøyt over mål. Det fulgte med flere halvgode innlegg og muligheter, så da valgte sjefen å endre taktikken og sendte utpå Peter Crouch.

I det 71.minutt ble det kontroverser på Turf Moor når Ndidi kluset til og felte Charlie Taylor i feltet. Dommeren vinket spillet videre og VAR blir nok et tema etter denne kampen. The Clarets ble snytt for straffe. Burnley bygget opp presset, jobbet seg fremover og skapte gode muligheter, men Leicester-forsvaret var på vakt og jobbet iherdig med å klarere. Minutter senere skrek Turf Moor nok en gang etter straffe når hodestøtet til Crouch traff hånda til Morgan.

Dyche valgte å bytte ut Berg Gudmundsson med litt over ti minutter igjen av kampen. McNeill (80′ og 85′) fikk to store muligheter til punktere kampen, men begge gangene sendte vingen kula like over eller like til side for mål. Burnley skapte tilstrekkelig med muligheter til å kunne ha vunnet kampen, men manglende kvalitet på topp sørget for det uunngåelige. Burnley klarerte et hjørnespark som havnet hos Tielemans på kanten. Kula havnet i feltet og på hodet til Jamie Vardy. 1-2 til Leicester i det 90.minutt.

Det hjalp lite med offensivt bytte og fire tilleggsminutter. Det endte med nok et tap. Det er ikke ofte man hører buing på Turf Moor, men her var det på sin plass. Nå begynner det virkelig å brenne under føttene på Burnley, kanskje på tide å gå bort fra Burnley-unchanged og prøve noe nytt?

Burnley: Heaton, Bardsley, Tarkwoski, Mee, Taylor, Gudmundsson (Brady 79), Cork, Westwood, McNeill (Vydra 90), Barnes, Wood (Crouch 69)
Innbyttere: Hart, Gibson, Lowton, Brady, Hendrick, Crouch, Vydra
Gule kort: Bardsley 36

Leicester: Schmeichel, Pereira, Evans, Maguire, Chilwell, Tielemans, Gray (Morgan 5), Ndidi, Maddison (Fuchs 643), Barnes (Mendy 75), Vardy
Innbyttere: Ward, Fuchs, Morgan, Ghezzal, Mendy, Iheanacho, Okazaki
Gule kort: Maddison 33
Rødt kort: Maguire 4

Tilskuerer: 20,719 (2,458)