Tredje strake tap på rad

(Liverpool 4-2 Burnley): Burnley sjokkerte Anfield med et tidlig mål, men under kvarteret senere var Liverpool i føringen igjen. Det startet friskt i annen omgang, men hjemmelaget utnyttet et dårlig utspill og økte ledelsen midtveis i omgangen. Innbytter Gudmundsson ga et håp på overtid, men Mane satte spikeren i kisten like etterpå. Burnley gikk på sitt fjerde tap på rad.

Burnley stilte med et uendret lag på Anfield og fikk kampens første hjørnespark i det 6.minutt. Ashley Westwood la inn fra flagget og ballen fløy mot feltet i en perfekt bue og rett i mål! Ben Mee var på vei mot ballen og det hadde meget sannsynlig blitt mål uansett. Keeper Alisson var pakket rundt og kom ble hindret å komme til ballen. The Clarets slapp unna et potensielt annullert mål, men det sto 1-0 til Burnley!

Det tok ikke lang tid før hjemmelaget knakk Burnley-koden og utnyttet deres svakeste ledd. Venstrekanten. Dwight McNeill er flik offensivt, men eier ikke defensive ferdigheter og det ble utnyttet gang på gang.

Liverpool satte i gang et heftige angrep mot Burnley og the Clarets forsvarte seg med nebb og klør. Firmino (14′) og Mane (17′) skapte to gode muligheter før det løsnet for hjemmelaget. Salah la inn kula i feltet, verken Heaton eller Tarkowski fikk klarert og kula havnet hos Roberto Firmino som fikk en enkel jobb å utligne foran åpent mål. 1-1 i det 19.minutt.

I det 19.minutt gikk det fra vondt til verre for the Clarets. Et Pool-angrep skal til å bli klarert av Phil Bardlsey, men blir avverget i siste liten av Lallana, kula spretter til Salah som blir perfekt taklet av Mee, men ballen spretter til Saido Mane. Mane sender klinker til og sender kula i nettet. 2-1.

Burnley forsøkte å svare med et nytt hjørnespark kort tid senere, men denne gang fikk Alisson være i fred. Liverpool fortsatte å kjøre på langs venstrekanten og stakkars Taylor fikk mer enn nok å gjøre. De få gangene Burnley fikk ballen ble det sendt lange baller oppover – taktikken, eller plan B var forventet og Liverpool fikk ryddet opp.

Fjerdedommeren la til tre tilleggsminutter og i det første av disse fikk Barnes til et skudd, men ble avblåst for offside. Det skjedde lite fram til dommeren sendte lagene til pause.

Annen omgang startet med et offensivt Clarets-lag og de skapte en del farlige situasjoner, men det tok ikke lang tid før Liverpool våknet til livs. Salah (52′ og 54′) sørget for å holde forsvaret på tå-hev. Unge McNeill fikk anledning til å vise fram sine offensive sider og bidro til skape farlige sjanser.

I det 66.minutt sendte Tom Heaton et forferdelig utspill mot Taylor som Salah snappet opp og satte fart mot mål. Taylor fikk hindret spissen å skyte i feltet, men ballen spratt pent og rolig til åpent område hvor Roberto Firmino var på løp og fikk uhindret satt inn 3-1 i åpent mål. Spørs om det ikke hadde blitt straffe uansett der.

Med tolv minutter igjen av kampen valgte sjefen å sende ut eventyreren Berg Gudmundsson og Peter Crouch.. I det 81.minutt ble nok en gang defensive mangler synlige når en gjennombruddspasning havnet hos Alexander-Arnold på kanten. Backen får lagt inn i feltet til Mane på to meter, men angriperen sender ballen til værgudene. Der burde det ha stått 4-1.

Salah (87′) tvang fram en kjemperedning av Heaton og det fulgte noen dødballer. Fjerdedommeren la til tre tilleggsminutter og i det første av disse var det innbytterne som sørger for nettkjenning. Vydra fikk ballen i feltet og serverte Berg Gudmudsson (90+1′) på kanten, Islendingen klinket til og sendte ballen i nettet. 3-2!

Gleden ble kortvarig når Sturridge sendte en fin gjennombruddspasning til Saido Mane på løp. Keeper Heaton ruset ut for å hindre angriperen, men Mane rundet Heaton og kunne sette inn kampens sjette mål i åpent mål. 4-2 i det tredje tilleggsminutt. Dermed gikk Burnley på sitt tredje strake tap, selv om dette tapet var forventet. Irriterende nok var det faktorer som kunne vært forhindret eller redusert dersom manageren hadde lagt til side lojaliteten sin og brukt taktisk bedre spillere.

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold (Sturrifge 86), Matip, van Dijk, Robertson, Wijnaldum (Henderson 69), Fabinho, Lallana (Keita 76), Salah, Firminho, Mane
Innbyttere: Mignolet, Lovren, Henderson, Keita, Shaqiri, Origi, Sturridge
Gule kort: Alisson 7, Fabinho 70

Burnley: Heaton, Bardsley, Tarkowski, Mee, Taylor, Hendrick (Berg Gudmundsson 78), Cork, Westwood, McNeill, Wood (Crouch 78), Barnes (Vydra 86)
Innbyttere: Hart, Gibson, Lowton, Brady, Berg Gudmundsson, Crouch, Vydra

Tilskuere: 53.310