Trippier om «det nye Burnley»

Etter å ha hatt blandede resultater de siste par månedene har gitt blandede resultater, ikke i form av manglende mål, men i form av et svært løst forsvarsspill som har sluppet inn like mange mål som det har blitt scoret. Etter at Sean Dyche tok over skuta i Lancashire, har det blitt små, men allikevel store endringer på Turf Moor – noe forsvarer Trippier er henrykt over. 

Foto: BurnleyFC.com

Bak enhver suksess står det mye hardt arbeid og the Clarets’ seneste form er intet unntak, noe som er ønskelig å forlenge mot bunnstridende Ipswich på lørdag. Burnley har som mål å få til en hat-trick med seire og under deres nye manager Sean Dyche  er det et ytterligere mål å vinne kampen uten å slippe inn baklengs.

– Klarer vi å holde buret rent, vinner vi kamper og det er viktig fordi det er noe vi slet med forrige sesong og i begynnelsen av denne, sa Trippier. Mange har kritisert oss for vårt forsvarsspill, men den nye manageren har jobbet mye med oss og fra et defensivt ståsted mener jeg at vi ikke har vært på vårt beste denne sesongen. Manageren kom inn, så det og ordnet det. Jobben vi har gjort defensivt har hjulpet oss mye og for min del mener jeg at forsvarspillet mitt har forbedret seg.

– I de to siste kampene har vi utført jobben godt og holdt oss til de oppgavene sjefen ga oss. Jobben som er gjort på treningsfeltet er flyttet over til gressmatten. Mot Wolves plantet vi bena i jorda og vant 2-0, Leeds hadde en periode på et kvarter, men vi holdt sammen, holdt ut og vant. Vi viste samhold, fikk resultatet og jeg mener vi har gjort det bra som en bakre firer, inkludert Granty (Lee Grant).

Foto: BurnleyFC.com

 Forrige sesong når vi spilte mot Watford ledet vi 2-0 og cruiset, men endte med å tape 2-3. Vi gjorde det ganske ofte, men den nye manageren adresserte problemet og tok det på treningsfeltet og ting ser ut til å fungere for øyeblikket. Han er en flott manager å jobbe med, vi jobber mye med det defensive og han får alle til å smile. Vi trengte å jobbe mer med det defensive og det har gitt gevinst de to siste kampene, han har satt inn gode ideer i hodet vårt og det han har fortalt oss har vært korrekt og ble gjennomført.

Høyrebacken har siden overgangen fra Manchester City sprudlet for de lilla- og lyseblå med imponerende backspill både som på det defensive plan og offensive. På kontringer har backen vist seg å inne ha en strålende innleggsfot som allerede har foret toppscorer Charlie Austin med seks mål – og måtte det fortsette lenge. Men det er nettopp Charlie Austin, backen velger å trekke fram som en unik spiller og skamroser angriperen.

Foto: BurnleyFC.com

– Jeg kan ikke se hvorfor han kan få 30 eller 40 mål. Han er i storform og jeg har aldri spilt med noen som han – å score 20 mål så tidlig i sesongen. Jeg kan ikke forstå at han er Europas toppscorer, men tror at han blir det lenge. 

Hver gang jeg legger inn ballen, er det som magnet mot hodet hans. Han virker å våre på den andre enden hele tiden – vi gjør det på treningene. Han er herlig å spille med og dersom man leverer ballen i boksen for han, er han utrolig. Når Jay var her, scoret han mål  og nå føler jeg meg sikker på at hver gang vi spiller så kommer Charlie til å score. 

Om sin egen rolle i laget mener Tripps at mye har endret seg etter at en ny sjef har kommet inn portene på Turf Moor. Dyche så hvor problemene lå og fra å være en angrepsvåpen på kanten, har Trippier blitt en del av et stabilt forsvar som ikke vil slippe inn mål lenger.

Foto: BurnleyFC.com

– I fjor var jeg var frittflytende hele tiden. Denne sesongen har vært tregere og mitt defensive spill var ikke det beste, men blir stadig bedre og med den nye manageren som jobber mye med oss som enhet og vi forsvarer oss godt om enhet. Å komme seg fremover kommer til å ta av seg selv, men det er det defensive jeg trenger å forbedre. Jeg kommer meg ikke kanskje så ofte fremover som mange skulle ønske, men det viktigste er det defensive; å stoppe å slippe inn mål.

Jeg tror jeg kun kom meg fremover tre eller fire ganger mot Leeds, men la opp til vinnermålet og i løpet av de resterende 85 minuttene bidro jeg til å holde buret rent. Jeg bombarderer ikke fremover, vi har Ben Mee på venstre som er utmerket på offensive løp, Rosco (Ross Wallace), Dean Marney, Chris McCann, Junior (Stanislas) – jeg kan nevne hele laget – vi utgjør en trussel uansett.

– Manageren presser oss mye og kommer opp i ansiktene våre – og det liker vi ikke. Å ha spillere som Pato som plager deg hele kamper er nødt til å irritere, han er herlig å ha på laget! avsluttet Trippier.