Austin brøt forbannelsen!

(Burnley 1-0 Leeds): Hjemmelaget skapte flest sjanser i første omgang og kunne fort ha tatt ledelsen, men det sto målløst i det dommeren blåste av til pause. Etter sidebytte var det noe mer jevnt, men skaden til Ben Mee rundt timen skapte mest bekymring i Burnley-leiren. Etter flere harde dueller og nerver dukket Charlie Austin opp og sørget for å gi the Clarets deres tredje strake seier og brøt dermed forbannelsen over Leeds.

Chris McCann returnerte til startoppstillingen og er sjefens enste bytte til oppgjøret mot Leeds. Edgar spilte på midtbanen i forrige kamp, men McCann ristet av seg smellen og ble dermed et førstevalg for Sean Dyche. Marvin Bartley ble også friskmeldt og varmet benken, mens Leeds’ toppscorer Luciano Becchio fikk startplass for de hvite.

Rolig start og målløs omgang
Det ble en rolig start der begge lag viste positive takter og det Burnley som skapte de første sjansene i åpningsminuttene der Marney, Austin og Wallace alle slapp til uten at det ble mål av den grunn. Etterhvert som kampen nærmet seg kvarteret spilt jevnet det seg litt ut, selv om hjemmelaget var mest på hugget.

Dommerne sto for fler merkelige avgjørelser – eller rettere sagt, mangelen på dem – som førte til frustrasjon som bredte seg over tribunene. The Clarets skapte stadig flere sjanser, men ble til stadighet frustrerte over skuffende dømminger som.

Kieran Trippier sørget for en kjempesjanse fem minutter før pause som Paddy Kenny sendte over og ut – fra flagget leverte Wallace nok et godt innlegg som Austin nesten klarte å putte inn. Dermed gikk lagene til pause målløse.

Bekymringsfulle skader, men brøt forbannelsen til slutt
Det ble ingen endringer etter sidebytte og the Clarets forsatte der de slapp før dommeren blåste av til pause. Chris McCann sto for hjemmelagets første sjanse kun minutter etter start og the Clarets økte trykket mot Kenny i Leeds-buret.

Gjestenes Rudy Austin sto for flere kontoverser hendelser og burde prise seg lykkelig for at dommeren satt lista høyt etter flere harde dueller som i mange andre tilfeller hadde resultert med kort. Ben Mee ble liggende nede for telling ved to anledninger på relativt kort tid grunnet nevnte Austin og måtte byttes ut like før timen.

Gjestene kom etterhvert mer til og var farlige på dødballer, men heller ikke de klarte å utnytte sjansene sine. Som forventet var det en fysisk kamp som etterhvert utartet seg på Turf Moor og det var en gledens øyeblikk når dommeren omsider mannet seg opp til å gi kort til Drury for en stygg takling på Kieran Tripper.

Etter at ting roet seg ned litt, viste the Clarets igjen tenner og skapte flere gode sjanser på kort tid og burde ved flere anledninger ha tatt ledelsen inn imellom alle smellene. Chris McCann sprudlet på midtbanen og bidro til å gi Leeds-forsvaret grå hår ved flere svært gode løp og var arkitekten bak mye av det som skjedde fremover.

McCann var instrumental i the Clarets mål ved å sende en flott stikker til Kieran Trippier som la inn lærkula i feltet til Charlie Austin som ikke gjorde noen feil i det 83.minutt og sendte the hjemmelaget i føringen! Austin skrev seg nok en gang inn i historiebøkene ved å være den spilleren som nådd 20 mål innen juletider.

I kampens avsluttende minutter ble det svært nervepirrende og de fire tilleggsminuttene som ble lagt til sørget for å holde fansen anspent. I det dommeren blåste av kampen, kunne the Clarets slippe jubelen løs og konstatere at en forbannelse ble brutt. Videre ble kampen også deres første gang denne sesongen, der de har klart å holde nullen i to kamper på rad.

Burnley: Grant, Trippier, Mee (Lafferty 59), Duff, Shackell, Stock (Vokes 63), Marney, McCann, Wallace, Austin, Paterson
Innbytter: Ings, Edgar, Stanislas, Bartley, Jensen
Gule kort: Marney 90

Leeds: Kenny, Peltier, Drury (Pugh 80), Pearce, Byram, White (Varney 85), Brown, Tonge, Austin, Becchio, Diouf
Innbytter: Kisnorbo, Green, Norris, Gray, Ashdown
Gule kort: Drury 65

Dommer: Geoff Eltringham
Tilskuere:  14,479