Turf Moor får ansiktsløft

Klubben planlegger en omfattende ombygging på deler av Turf Moor, samtidig som tribunene får en liten overhaling etter at Premier League stiller visse krav til lagene og deres fasiliteter ettersom de spiller i verdens beste liga. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Klubben planlegger en utbygging av Bob Lord-delen der planen er å samle alle kontorene i andre etasje og etablere en kampdag-billettkontor og butikk der de nåværende kontorene.

Det er også et ønske om å etablere et museum på bakkeplan og det er verdt å merke seg at dette kun er på prosjektering-stadiet.

Det er ikke bare på utsiden at det skjer ting på Turf Moor, for tribunene får også en endring.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Det er imponerende 150 prosjekter som pågår i skrivende stund. Den mest merkbare blir tunnelen som spillere vanligvis har løpt ut fra, blir flyttet fra midten av D.F og plasseres på enden, slik at den nye utgangen fremover blir mellom David Fishwick og James Hargreaves.

Tunnelen ble etablert i 1969 og mange legender har siden den gang løpt ut på Turf Moors grønne gress, men med den plassen som nå tettes igjen, vil det bli plass til flere seter.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

En annen viktig ting som installeres er “Access Control”, en elektronisk billett-løsning som skal forenkle billett-kjøpene i fremtiden.

Videre oppgraderes/utvides presserommet for å kunne huse verdens media, det samme med plassen media kommer til å trenge den kommende sesongen.

På midten av James Hargreaves gjøres det plass til avansert utstyr som vil kunne benytte 3D-kameraer.

@BurnleyOfficial via Twitter
@BurnleyOfficial via Twitter

En ny og stor skjerm skal også være på plass innen det hele sparkes i gang, samtidig som mål-teknologien fra “Hawkeye” blir installert på alle fire tribunedeler for å sikre at dommeren får rett informasjon om målene.

Det bygges også to TV-studioer som blir plassert i universitetets lokaler.