Underholdende poengdeling

(Rotherham 2-2 Burnley): Scott Twine sendte Lancashire-laget i føringen, men en uheldig Vitinho utlignet på overtid. Etter sidebytte la begge lag ned en iherdig innsats og Benson sørget for jubel før Kelly utlignet for hjemmelaget og sørget for poengdeling.

Det ble ikke de store endringene i lagoppstillingen fra forrige kamp og The Clarets startet friskt. Roberts (6′) var første til å teste ut keeper Vickers og de påfølgende minuttene vartet gjestene opp med flere angrep og holdt Rotherham på tå-hev.

Etter kvarteret jevnet det seg ut litt og hjemmelaget begynte å komme mer inn i kampen. Vitinho (22′) fikk til et fint skudd, men det var Scott Twine (26′) som sørget for jubel hos bortefansen. Al-Dakhil sendte en herlig stikker til Connor Roberts som la inn i feltet og der var Twine som klinket til på volley og sendte gjestene i føringen med 1-0! Flott avslutning av Twine.

Keeper Vickers ble liggende nede for telling i det 28.minutt og trengte litt behandling, mens helsepersonell gjorde jobben sin brukte begge lagene anledningen til å legge slagplaner for kampens avsluttende kvarter. Vickers fortsatte kampen.

Begge lag ville ha straffe for armbruk i feltet, men dommeren lot seg ikke overbevise og lot spillet gå begge gangene. Reprisebildene viste at Burnley sin appell nok burde vært straffe. Cullen, Twine og Foster hadde alle gode dager på jobb og sørget for å gjøre livet vanskelig for Rotherham, men i det andre tilleggsminutt var Vitinho uheldig med å klarere et hjørnespark og sendte ballen i eget nett. 1-1.

Annen omgang startet med et bytte hos hjemmelaget der keeper Vickers ble erstattet med Hemfrey. Berg Gudmundsson (47′ og 50), Kelly (49′), Ogbene (53′) og Roberts (56′) ga alle forsøk på å endre måltavlen de ti første minuttene av annen omgang.

Kelly (66′), Berg Gudmundsson (68′), Foster (73′) Twine (75′) og Roberts (76′) forsøkte seg det påfølgende kvarteret. I det 79.minutt skulle Manuel Benson bli den store helten. The Clarets bygget opp angrepet og plutselig havnet ballen hos Benson som fikk ballen på 20 meter, fikk litt tatt noen steg og sendte avgårde et utsøkt skudd med venstre – rett i krysset! 2-1 til Burnley!

I det 85.minutt klarte ikke Burnley å klarere et hjørnespark som etter litt klabb og babb havnet i feltet hos Georgie Kelly som sendte kula i lengste hjørne. Dermed sto det likt igjen. 2-2.

Fjerdedommeren signaliserte fem tilleggsminutter og selv om det ble spenning fram til siste spilleminutt ble det ikke noen flere mål. Burnley er fortsatt ikke seriemestere, men det er en reell mulighet for at de blir det i oppgjøret mot bastardene.

Rotherham: Vickers (Hemfrey 45), Peltier, Wood, Humphreys, Bramall, Coventry (Wiles 84), Quina (Fosu 69), Lindsay, Ogbene, Hugill (Kelly 45), Ferguson (Harding 61)
Innbyttere: Hemfrey, Harding, Hjelde, Odoffin, Fosu, Wiles, Kelly
Gule kort: Quina 67

Burnley: Peacock-Farrell, Roberts, Al-Dakhil, Beyer, Maatsen, Cullen, Berg Gudmundsson (Cork 83), Zaroury, Twine (Obafemi 77), Vitinho (Benson 70), Foster (Barnes 77)
Innbyttere: Muric, Harwood-Bellis, Bastien, Cork, Barnes, Benson, Obafemi
Gule kort: Maatsen 45+3, Benson 82