Ungdommen blir voksen

Burnley FC melder i en pressemelding idag at fem spillere fra ungdomsakademiet har blitt tilbudt profesjonelle kontrakter for den kommende sesongen på Turf Moor. Samtidig som flere unge blir tilbudt en kontraktforlengelse, er det også noen som ikke klarte å overbevise ungdomsutvikler Martin Dobson.

Andre-års studentene Joe Jackson (nr.1), Mehdi Lazaar (nr.2), David Lynch (nr.3), Joe McKee (nr.4) og Ross Wilson (nr.5) har alle blitt tilbudt en kontrakt med Turf Moor-klubben. På ungdomslaget er det flere navn som også har blitt tilbudt en forlengelse som lærlinger; Dean Overson, James Taylor og Tommy Taylor har alle fått den gode nyheten, mens Stephen Edwards, Ed Williams og Curtis Woods må alle pakke kofferten etter sesongslutt og lete etter en ny arbeidsgiver.

Jeg er henrykt på vegne av alle som har blitt tilbudt kontrakt, forteller Dobson. Det er vel fortjent. De er på vei mot det første steg i deres profesjonelle karriere og det er en helt ny tilværelse for dem nå, men vi er her for å hjelpe dem og det er en spennende tid for dem å se fram til nå som de kommer til å delta på pre-season.

– Det var en veldig vanskelig avgjørelse å sile ut de som ikke ble tilbudt kontrakt ettersom det var ikke mye om å gjøre, deres holdninger har vært fenomenale og jeg ser for meg at de får muligheter andre steder. Jeg har vært i deres posisjon selv og vi kommer til å hjelpe dem så godt vi kan, hvis det skulle vise seg at vår avgjørelse var feil og de får suksess et annet sted, vil vi være glade på deres vegne.

Av de fem som har blitt tilbudt kontrakt, spilte tre i mandagens reservelagskamp mot Macclesfield Town; spiss Jackson, midtbanespiller McKee og vingen Wilson. Kaptein på ungdomslaget, David Lynch har hatt en kjempesesong, mens angriper Lazaar har fått vist seg på den internasjonale scene for det belgiske U17-laget.

Bildene er tatt fra burnleyfootballclub.com, men er redigert og klippet av undertegnede.