– Vokes er en langtidsplan

Tårnhøye Sam Vokes viste fine takter i et tidligere låneopphold og overbeviste mange, noe som førte til at overgangen ble permanent i sommer. Angriperen har fått delta i mange kamper, men de fleste av dem fra benken – dog med god innvirkning – og unge Vokes ble fort en publikumfavoritt på Turf Moor når han nettet inn utligningsmålet mot erkerivalen Blackburn nylig. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Angriperen har helt klart utnyttet sjansene når de først ble tilbudt og kjemper om startplass etter å ha overbevist med to mål og en uheldig miss (mot Watford i sluttminuttene) på de siste kampene. Slikt blir lagt merke til og 23-åringen er i managerens tanker for fremtiden og utviklingen må skje gradvis og forsiktig.

– Vokesy har vært mye på flyttefot grunnet lån og når vi kom hit så var hans grunnfysikk ikke tilfredse med det vi krevde, forklarte sjefen. Nå er han slankere og i bedre form etter at vi har jobbet med hele gruppen rundt det og han har sin del å spille. Spillere som Vokesy blir sterkere og skarpere og jeg tror han – med tiden – kan bli en stor spiller for denne klubben.

– Jeg tror han har akseptert vårt regime og at vi vil få han i bedre form og skarpere, samtidig han virker å ha selvtillit. Å bygge på den selvtilliten over tid er en del av den prosessen og noen spillere ser man at trenger å jobbes med, han utvikler seg i den retningen og får tid til å bygge seg opp. Jeg mener at spillere en klare en gang – ikke to, fordi når de blir satt utpå, så leverer de umiddelbart.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Scenarioet er veldig likt for Junior Stanislas som under manager Howe var en selvskreven spiller i laguttaket, men som har mistet plassen under manager Dyche. Vingens innlegg sørget for at Sam Vokes utlignet på Turf Moor i lokalderbyet mot Blackburn i begynnelsen av måneden og nettopp det, vil manageren ha mer av.

Sjefen er heller ikke redd for å snu og vende på laget for å finne den rette formelen som til syvende og sist vil lede til seire og poeng, ikke en gang i blant, men på jevnlig basis.

– Det er rart dette med Stan. Han har talentet og vi vil at han skal levere det gjennom hele kampen. Han er også en vi jobber med bak kulissene og mye utenfor fotballbanen og analyserer. Det gjør vi med samtlige spillere. 

– Vi kom inn til en situasjon der klubben hadde en åpen spillestil som er bra på en god dag og ikke fullt så bra på en dårlig dag. Vi måtte se på helheten og finne det systemet som passer bedt, noe vi har prøvd ut litt og sett resultater av, avsluttet sjefen.