Wallace om sin «nye» posisjon

I Ben Mees og Danny Laffertys fravær har en «ny» skikkelse reist seg opp på venstrebacken, nemlig vingen Ross Wallace. Skotten har imponert i sin nye og uvante posisjon, men ser ikke for seg en varlig løsning med han selv med trøye nummer tre. 

Foto: BurnleyFC.com

Ben Mee pådro seg en smell i ryggen et par kamper siden, mens Danny Lafferty pådro seg en mindre hamstring-skade kort tid før – i lys av disse hendelsene sto manager Howe uten en ren venstreback og Wallace brettet opp ermene og tok utfordringen på strak arm.

Skotten har flest assist for the Clarets denne sesongen, der de fleste har kommet fra hans naturlige posisjon på vingen, men mot Birmingham derimot, leverte Wallace en flott krysspasning til unge Ings som åpnet spissens målkonto på Turf Moor. Men å vekke liv i Play Off-håpet ønsker vingen ikke…

Manageren dro meg og Chris McCann til sidelinjen (mot Portsmouth) og sa at en av oss måtte flytte på oss, og jeg bestemte for å gi det et forsøk, forklarte Wallace. Jeg har spilt der før og tror ikke at Chris hadde særlig lyst å spille venstreback. Ben kommer til å være ute i et par uker til og jeg tror ikke det er noen som kan fylle plassen der for øyeblikket, så det må gjøres. Jeg ønsker ikke den posisjonen permanent, det er greit i et par uker, men jeg ønsker å spille lenger oppe.

Jeg pleier ikke å se på målgivende-tabellen, men jeg burde nok være der oppe. Jeg liker å få ballene inn i feltet, så det hjelper på med målene og jeg har gjort nok denne sesongen, men ønsker å gjøre mer. 

Det (Play Off) avhenger om lagene rundt dropper poeng og vi må sørge for at vi får de poengene vi trenger. Vi hadde en god seiersrekke et par måneder siden og hvis vi klarer å gjenskape det, så hvem vet hva som skjer. Men vi må vente og så, jeg mener det er litt avsidesliggende å tenke på nå. Vi får bedømme sjansene våre hvis vinner vi på lørdag og mot Leicester, men klarer vi å hente maks poeng de to neste kampene – kanskje, avsluttet Wallace.