Duff har krefter til mer

Michael Duff pressekonferanseVeteranen Michael Duff har vært med the Clarets siden overgangen fra Cheltenham Town i 5.juli 2004 for den nette sum av £30.000. Siden den gang har det blitt over 250 kamper for Lancashire-laget under fem forskjellige managere og nå nesten et tiår etter overgangen, i en alder av 35 år, føler midtstopperen at det fortsatt er krutt nok i han til å fortsette. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Forrige fredag fylte Michael James Duff 35 år – en alder som i fotballen ofte anses som AFP, men veteranen føler at det fortsatt er nok energi i han til å fortsette. Dagen etter, lørdag 13.januar, var han instrumental i forsvaret når Burnley sendte opprykkskandidatene Crystal Palace poengløse tilbake til London, samtidig som the Clarets opprettholdt sin gode form på Turf Moor – og mot Ian Holloway.

– Reglene har endret seg litt, men jeg vet at 35 år er snart pensjonsalder, sa Duff. Det er bare en unnskyldning for andre å stemple meg, men siden jeg fylte 30 har jeg hele tiden sagt at det er ytterligere motivasjon. Mange ønsker å avskrive deg og har man hatt en dårlig kamp, så er det på grunn av alderen, men fortsetter jeg å passe på meg selv og lever sunt, skal jeg nok holde ut litt lenger. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Mange ønsker å avskrive deg og har man hatt en dårlig kamp, så er det på grunn av alderenMidtstopperen er i sin niende sesong på Turf Moor og bikket sin 250.liga kamp for de lilla- og lyseblå ved årsskiftet. Etter å ha jobbet under fem forskjellige managere i løpet av den tiden, har hatt spilt en stor rolle for Lancashire-laget etter at Sean Dyche tok over sjefsstolen og strammet inn bakerst.

– Det er noe vi snakket om tidligere denne sesongen. Det er umulig å måtte score tre eller fire mål i hver kamp for å vinne. Charlie fant en utrolig formkurve og med all respekt for Charlie, så tror jeg ikke noen verdens angripere – med mindre du er Lionel Messi – klarer å opprettholde en slik form.

– Derfor er der viktig at vi drar i land en 1-0-seier hvis vi scorer først, selv om jeg ikke vil si at vi måtte plante bena godt i jorda for å vinne, vi har skapt mange sjanser. Sjefen presenterte en del interessante statistikker for oss på fredag der dette konseptet og gjenopplivede tanken at vi har strammet inn bakpå på bekostning av sjansene vi har skapt, som ikke er tilfellet. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Statistikkene som manageren presenterte for the Clarets viste at de lilla- og lyseblå i snitt slipper inn mindre enn ett mål per kamp mot 2,2 mål noen måneder siden, samtidig som antall skapte sjanser kun har gått ned med en.

– Som forsvarer dømmes man etter målene imotBurnley kan nå vise til tre ligaseire av fire mulige der de nevnte tre seirene ble vunnet uten mål imot. Et godt samarbeid mellom Duff og kaptein Shackell er mye av grunnen, men det går ikke an å ikke nevnte backene Kieran Trippier og Danny Lafferty som begge har vist strålende form.

– Som forsvarer dømmes man etter målene imot. Jeg mener at forsvaret har de siste ukene funnet sin plass der jeg og Shacks har stiftet en forståelse, det samme med Granty som har steppet inn når det har vært nødvendig. Det er noe vi er stolte av og vi snakker mye sammen før kampene og vi snakker om kamper uten baklengs.

– Alle har hver sin jobb og det er derfor vi er i laget, vi tar ikke av og det er noe vi bygger på, men det er den syvende eller åttende (kamp uten baklengs) denne sesongen. Det er noe som har forbedret seg og det er fint å kunne motbevise dem som i sesongstarten sa at vi ikke kunne forsvare oss, når vi allikevel kan, poengterte forsvareren.