Dyche henrykt etter Palace-seieren

Sean Dyche pressekonferanseThe Clarets tok imot Ian Holloways Crystal Palace til dans på Turf Moor der de dominerte i første omgang og burde ha ledet med flere mål, men the Eagles var solide bakerst og gjorde det utfordrende for hjemmelaget. Etter flere forsøk løsnet det omsider ni minutter før fulltid når Danny Ings viste magi og serverte Junior Stanislas med en herlig pasning hvor vingen puttet inn kampens eneste mål og gjorde the Clarets til verdige vinnere. Sjefen la ikke skjul på sin glede, men benyttet også anledningen til å vise fram litt statistikk som kan heve noen øyebryn.

Sean Dyche følte at the Clarets var verdige vinnere etter å ha sett et Clarets-lag av klasse storspille på eget gress og  dra i land en viktig seier over opprykkskandidatene Crystal Palace. Junior Stanislas satte inn kampens eneste mål i det 81.minutt etter at Danny Ings briljerte og snappet opp ballen fra Delaney og sendte den på vakkert vis til vingen som tok seg tid og plasserte ballen der den skulle være; i øverste hjørne bak Julian Speroni.– Vi leverte en veldig god prestasjon og fant nok en gang en måte å vinne på, som er veldig viktig

Seieren sørget for at the Clarets står med tre av fire mulige i serien og sjefen opprettholder sin steinharde og disiplinerte holdning rundt lagets prestasjoner, men la heller ikke skjul på sin glede over den viktige seieren. Ian Holloway har som manager fortsatt ikke noen god historie på Turf Moor, for i løpet av de siste tolv kampene har han tre uavgjort og ni tap å vise til..

– Jeg er henrykt over å vinne mot et lag av høy kvalitet som gjør det veldig bra og som har spillere i million-klassen, sa Dyche. Vi leverte en veldig god prestasjon og fant nok en gang en måte å vinne på, som er veldig viktig. Vi var veldig gode i første omgang og dominerte, samtidig som vi hadde noen enestående muligheter, men klarte ikke å finne det målet vi trengte.

– Et øyeblikks kvalitet av Junior– De løp ut i annen omgang og ga alt – noe de måtte fordi de (Crystal Palace) har noen farlige angrepsvåpen i sine spillere. Vi mistet grepet i 10-15 minutter, men gjenfant det og måtte finne en måte å vinne på, noe vi fikk med et øyeblikks kvalitet av Junior.

Alle ble litt ivrige når han stoppet opp, men det var en fantastisk avslutning og jeg må si at det var strålende forarbeid av Danny Ings. Vi ba dem om å ikke gi opp håpet og det var deres belønning.

Det er allmenn kjent at the Clarets er et farlig lag fremover og liker å angripe, men det har hatt sin pris. Under ledelse av Eddie Howe skapte de lilla- og lyseblå masse sjanser og mål, men de slapp også inn mange i de samme kampene. Ny ledelse, nye rutiner, en annerledes fokus og plutselig har Burnley blitt et lag som er enda vanskeligere å slå enn tidligere.

– Det er tre kamper uten baklengs på fire siste og det er helt klart gode signaler. Jeg snakket med spillerne på fredag og gjorde dem kjent med statistikken som tilsa at vi har gått ned fra å slippe inn 2,2 mål per kamp til å slippe inn 0,85. Mens vi på motsatt side ligger under med en sjanse, sammenlignet med tidligere i sesongen; det var på 15 og er nå på 14. Vi hadde 7,8 i snitt på mål, mens det er på 7 nå.– Vi har gått ned fra å slippe inn 2,2 mål per kamp til å slippe inn 0,85

– Forskjellen og sannheten er når ballen treffer nettveggen, de snakket om å benytte 1,8 sjanser, mens vi snakket om en. Det er en oppfatning at vi har blitt strammere bakerst, samtidig som vi ikke mangler kreativitet på motsatt ende, men det er kun statistikk som ikke lyver og derfor er de vant med at oppfatning kan mistolkes. Laget har tro på seg selv, måten de holder på og jobber for hverandre forteller meg at vi er på rett spor, avsluttet sjefen.